Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Set Unelte
    39,00 lei 33,00 lei Nu mai este in stoc

    save -6,00 lei

Newsletter

Copii cred in Mos CraciunMulti parinti se intreaba daca este bine sa il lase pe micutul lor sa creada in Mos Craciun.

De fapt, aceasta este o dilema pentru orice parinte in apropierea sarbatorilor de iarna.

Unii parinti incearca sa tina aceasta poveste vie pentru cel mic cat mai mult timp, in timp ce altii prefera sa le spuna micutilor adevarul.

Care este cea mai buna atitudine de urmat?

Unii specialisti spun ca micutii care cred in Mos Craciun sunt mult mai fericiti. Pentru acesti copii, magia sarbatorilor de iarna este una cu totul speciala.

Cei mici isi pun dorinte, asteapta cu nerabdare intalnirea cu Mosul si se pregatesc din timp pentru ea. Cei mai multi copii sunt extrem de grijuli cand se apropie Craciunul si sunt cat se poate de cuminti pentru a nu risca ca Mosul sa ii ocoleasca in acest an.

Fara exceptie, Mosul trece pe la ei si nu exista nici un motiv pentru care anul acesta ar face o exceptie.

Specialistii chiar considera ca momentul in care cel mic afla adevarul despre Mos Craciun este unul deosebit de important.

Acesta este momentul care face trecerea dinspre copilarie, spre maturitate. Acum cel mic incepe sa inteleaga ca Mosul nu a fost niciodata real si fiecare cadou pe care l-a gasit sub brad a fost de fapt cumparat de parintii lui.

Cei mai multi copii descopera ca Mosul nu exista in jurul varstei de 6-7 ani. Desigur, aceasta nu este o regula. Totusi, de la 7 ani, creierul copiilor este mai dezvoltat, deci modul in care fac diferenta intre poveste si realitate se schimba.

Cei mici incep sa gandeasca mai logic si se intreaba cum Mosul poate ajunge in milioane de locuri in fiecare an.

Acum, micutul gandeste mai realist si aflarea adevarului despre Mos Craciun nu trebuie neaparat sa fie un moment de dezamagire pentru cel mic. Se poate ca acesta sa fie un moment de bucurie in care cel mic devine mai responsabil si este fericit ca a descoperit un astfel de adevar de unul singur.

 

Cu siguranta, exista si cazuri cand cei mici sunt cat se poate de dezamagiti ca Mosul este doar un personaj inventat pentru a le face copilaria mai frumoasa.

Aceste situatii apar atunci cand micutii afla prea devreme acest adevar, inainte de a fi pregatiti din punct de vedere emotional.

Cei mici pot afla la scoala, la gradinita sau chiar de la un frate mai mare ca Mosul nu exista. Totusi, micutul va trece repede peste aceasta dezamagire.

Daca cel mic incepe sa iti puna intrebari despre Mos Craciun, despre modul in care imparte cadouri in intreaga lume intr-o singura noapte, cum renii sai pot sa zboare si cum

Mosul stie atunci cand nu a fost cuminte, poti sa incepi sa ii explici celui mic adevarul. Incepe prin a il intreba care este parerea lui si cum isi imagineaza ca Mosul poate sa faca toate aceste lucruri.

Ii poti explica micutului tau ca Mosul nu exista, dar el va primi un cadou deosebit in fiecare an cu ocazia Craciunului.