Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Sanatatea micutului tau in acest anotimp poate fi afectata cu usurinta de raceli si virusi. Desigur, acest lucru inseamna ca trebuie sa acorzi mai multa grija micutului tau pe parcursul iernii, pentru a il ajuta sa isi mentina sanatatea si a il feri de riscul imbolnavirii.

Mai jos poti gasi cateva informatii folositoare pentru a il mentine pe ce mic sanatos pe tot parcursul iernii.


Imunizarea
Vaccinarea antigripala este o optiune in cazul in care vrei sa fii sigura ca cel mic va fi protejat. Totusi, multi parinti prefera sa foloseasca metode naturiste in locul injectiei.

Exista o serie de metode care te pot ajuta sa intaresti imunitatea micutului tau in acest sezon. Cea mai eficienta este desigur o alimentatie potrivita, echilibrata si sanatoasa.

Poti cere si sfatul medicului pediatru al puiutului tau pentru a afla mai multe si a stii exact ce trebuie sa incluzi in dieta celui mic.


Igiena
Igiena micutului este de asemenea importanta in aceasta perioada a anului. Toata familia trebuie sa aiba grija sa respecte cateva reguli de igiena de baza pentru a se feri de tot felul de boli.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care cel mic trebuie sa le faca este sa se spele pe maini constant.

Spalatul pe maini inainte de masa este o regula ce nu trebuie incalcata niciodata. De asemenea, trebuie sa fii sigura ca este intotdeauna curat in casa.

Trebuie sa il inveti pe micutul tau sa nu bea si sa nu manance dupa alti copii la gradinita sau la joaca, intrucat acest lucru va creste riscul de imbolnavire.


Micutul a racit. Ce este de facut?
In zilele noastre se cunosc o serie de metode naturale prin care micutii pot fi ajutati sa se vindece mai repede de o raceala. Desigur, aceste strategii de a tine microbii la distanta pot fi eficiente, insa in cazul in care micutul tau a racit acesta trebuie sa urmeze tratamentul potrivit.


·    In cazul in care micutul este racit, trebuie sa il inveti sa nu isi atinga ochii sau nasucul prea des. Astfel, o serie de microbi vor ajunge iar in corpul celui mic, facand riscul de imbolnavire mai mare sau mentinand  raceala pentru mai multe zile.


·    Vitamina C este recomandata celor mici atunci cand racesc. Ea ajuta la ameliorarea starii micutului, dar poate si scurta durata bolii. Totusi, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi atunci cand administrezi celui mic aceasta vitamina.


·    Micutul trebuie sa bea multe lichide atunci cand este racit. Supa si ceaiul nu trebuie sa lipseasca din meniul micutului tau.


·    Pentru a putea invinge raceala, cel mic trebuie sa se odihneasca suficient.


·    Poti folosi picaturi saline pentru desfundarea nasului.


In general, racelile de iarna tin cam o saptamana. Totusi, in functie de simptomele pe care cel mic le are, sfatul unui specialist poate fi necesar.

Nu uita sa iti faci timp pentru joaca cu micutul tau chiar  daca acesta se simte rau. Mai mult, atunci cand sunt raciti, micutii au nevoie de multa atentie.