Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Jocurile pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani trebuie sa fie variate si antrenante. La aceasta varsta, cel mic cauta sa descopere cat mai multe. Jocul trebuie adaptat nevoii lui intelectuale, cat si capacitatii lui fizice. Joaca poate sa ii stimuleze celui mic imaginatia si creativitatea.

 

Jocul cu mingea

 

Jocurile cu mingea sunt antrenante, dar si distractive pentru cel mic. Baloanele sau mingea pot de asemenea contribui la dezvoltarea fizica a copilului.

 

Pentru copii in varsta de un an, se recomanda folosirea baloanelor, care sunt mai usor de manevrat si urmarit de cel mic.

 

Mingea antreneaza miscarea copilului, fiind o jucarie care ii stimuleaza dexteritatea, concentrarea si atentia.

De asemenea, jocul cu mingea ii poate imbunatati reflexele. In casa, pot fi folosite fara nici un risc mingile moi. Pentru afara poti opta pentru o minge micuta, care sare. Baloanele sunt potrivite atat pentru afara cat si pentru casa.

 

 

 

Desenatul

 

Desenatul este o activitate pe care cei mici o adora. Inca de la o varsta frageda, copii au tendinta de a pune mana pe pix si a mazgalii orice le iese in cale. Desigur, aceasta atitudine izvoraste din faptul ca ii vad pe cei mari folosind astfel de instrumente constant.

Desenul dezvolta imaginatia copilului, de aceea acesta trebuie lasat sa descopere singur ce poate face cu pixul pe hartie. Ajuta-l sa folosesca pixul corect si vei vedea ca cel mic sa va distra teribil desenand.

Aceasta jocaca este inofensiva si il ajuta pe micutul tau sa dezvolte spirit artistic. Injurajeaza copilul sa deseneze orice, oricand.

Este bine sa ai tot timpul hartie in apropierea unui pix. Altfel, risti sa il lasi pe cel mic sa isi arate talentul pe obiectele din casa.

 

Jocurile de constructie

 

La fel ca si desenul, jocurile de constructie pot fi deosebit de importante pentru dezvoltarea atentiei si concentrarii celui mic. Jucariile de tip lego sunt ideale pentru copii in varsta de 1-2 ani.

Ei le pot utiliza dezvoltandu-si imaginatia, insa poti sugera micutului tau si sa recreeze un anumit model prestabilit.

Desigur, astfel de modele trebuie sa fie cat se poate de simple. Idea este ca cel mic sa nu utilizeze mai mult de trei-patru cuburi pentru a le realiza.

Jocurile de concentrare sunt recomandate in prima perioada a zilei, cand copilul este odihnit. Ele necesita mai mult efort din partea celui mic.

 

Poti sa te joci cu el si sa il incurajezi sa copieze un model creat de tine. Apoi, poti copia tu modelul copilasului tau. Aceasta activitate este de cele mai multe ori considerata foarte distractiva de cei mici.

Nu te ingrijora daca copilul tau isi pierde repede interesul pentru o anumita activitate. De multe ori copii nu au rabdarea necesara sa termine un joc inceput.

Tine minte ca cei mici adora sa fie urmariti. Scopul unui joc de acest tip este antrenant si ofera energie atat celui mic, cat si tie.

Astfel de jocuri sunt deosebit de simple pentru cei micuti. Totusi, ele au un rol important in stimularea atentiei, inteligentei si imaginatiei copilului tau.