Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Relatia dintre tine si cel mic este cu siguranta complicata. De fapt, relatia dintre copil si parinti nu este niciodata una usoara.

Pentru o dezvoltare armonioasa, legatura dintre parinte si cel mic are nevoie de eforturi din partea ambilor, dar mai ales a parintilor. Ai grija sa intaresti relatia ta emotionala cu cel mic printr-o serie de activitati pe care le puteti face impreuna.


Joaca este cu siguranta una dintre cele mai importante astfel de activitati. Cel mic va fi cu siguranta incantat sa petreaca cateva momente frumoase alaturi de tine si in compania jocului. Atunci cand te joci cu micutul tau, trebuie sa uiti ca esti adult.

Lasa-l pe cel mic sa aleaga jocul si dedica-te lui, iar distractia va fi garantata, atat pentru tine, cat si pentru puiutul tau.

Daca cel mic nu are idee de un joc interesant pentru fiecare moment de joaca, poti sa ii propui tu ceva nou. Desigur, poti alege un joc educativ sau ceva care sa stimuleze anumite abilitati ale celui mic.


Specialistii spun ca si daca ai la dispozitie doar 20 de minute pe zi pentru a le petrece in compania celui mic, este important ca acesta sa stie ca veti petrece cateva momente distractive impreuna pentru ca cel mai probabil va fi cuminte intreaga zi asteptand acest moment deosebit.

Prin intermediul jocului cel mic exprima anumite trairi si emotii, iar rolul tau este sa ii oferi toata atentia ta. Atunci cand va jucati, ai grija sa fii dedicata jocului si te poti relaxa si tu.


Arata-i celui mic ca timpul pe care il petreceti impreuna conteaza cu adevarat pentru tine. Trebuie doar sa ai putina rabdare si joaca alaturi de cel mic poate deveni cat se poate de frumoasa si relaxanta.

Prin joaca, cel mic dezvolta creativitatea si starea de bine, dar contruieste si o relatie mai frumoasa si mai puternica cu parintii.


Cand alegi un joc nu uita ca cel mic este intotdeauna deschis catre ceva nou sau ceva ce presupune ca sa faceti un lucru iesit din comun, cel putin pentru el.

Poti inventa orice joc si daca cel mic se arata incantat, poti fi convinsa ca va fi alegerea perfecta. Puteti chiar gati impreuna, dar vei vedea ca cel mic va deveni si mai incantat sa te ajute in casa sa termini mai repede treaba pentru a putea petrece mai mult timp jucandu-va impreuna.


Specialistii spun ca cei mici apreciaza mult mai mult decat parintii realizeaza timpul petrecut impreuna. Daca acest timp presupune si  sa se distreze cu un joc interesant, nu este nici un motiv pentru care puiutul nu va fi incantat si foarte fericit.


Pentru tine, timpul petrecut cu micutul tau este cat se poate de pretios. Chiar daca nu poti dedica mai mult de 30 de minute pe zi jocului, care se poate dovedi a fi un moment relaxant si pentru tine, il poti implica pe cel mic in activitatile tale.

Din cand in cand poti alege o activitate pe care nu o faceti in mod normal, desigur pentru a i stimula si mai mult interesul micutului tau.