Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Cu siguranta, toti parintii le dau celor mici ceai inca din primele luni de viata. Acest obicei este foarte comun si se pare ca este chiar recomandat de catre unii medici.

Totusi, este foarte important de stiut faptul ca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda doar alaptarea in primele luni de viata.

Alaptarea exclusiva pana la implinirea varstei de 6 luni este deosebit de importanta pentru sanatatea celor mici.

Mai mult decat atat, micutii nu trebuie nici macar sa bea apa sau ceai. Totusi, foarte multe mamici par a introduce ceaiul in alimentatia celui mic, in mod regulat pentru a il linisti.

Totusi, specialistii spun ca acesta poate fi chiar periculos pentru sanatatea lui bebe. De fapt, in primele saptamani de viata, ceaiul poate impiedica stabilirea lactatiei sau bebele se poate obisnui cu ceaiul si refuza sanul mamei.

Unele ceaiuri contin chiar ingrediente care pot fi nocive pentru cel mic, precum zahar, chiar daca in cantitati mici.

In primele 6 luni de viata bebele nu are nevoie sa se hraneasca cu altceva decat cu lapte, indiferent ca este lapte matern sau lapte praf.

In lapte se gaseste toti nutrientii de care cel mic are nevoie pentru a se dezvolta sanatos in prima parte a vietii lui. Daca bebele primeste lapte, dar si ceai, va consuma mai putin lapte, ceea ce poate duce chiar la probleme grave pentru cel mic precum subnutritia.

Ceaiul sau orice altceva ce bebele poate consuma este impur, ceea ce inseamna ca poate contine germeni care pot duce la diferite afectiuni.

Mai mult decat atat, polifenolii ce se gasesc in ceai pot impiedica absorbtia mineralelor, precum calciu, zinc, dar si fier. In functie de tipul de ceai pe care bebele il bea, acesta poate chiar contine cafeina, care cu siguranta este cat se poate de daunatoare celui mic.

Se spune ca ceaiul este remediul de care cel mic are nevoie pentru colici. Totusi, se pare ca nu exista nici un studiu care sa arate ca intr-adevar el functioneaza fara a ii dauna lui bebe.

Se pare ca cel mai periculos pentru bebe ramane ceaiul care contine zahar, care nu este doar nociv pentru sanatate, dar favorizeaza si caderea prematura a dintilor.

Unii specialisti chiar spun ca cel mai bun mod de a il hidrata pe cel mic este apa. Cel putin, apa nu are nici un efect advers care poate fi simtit de bebe in timp.

Exceptand ceaiurile care sunt recomandate specific de specialisti in cazul micutului tau, este bine sa bazezi alimentatia lui bebe, in primele 6 luni de viata, pe lapte.

Pe masura ce bebele creste, poti introduce ceaiul in alimentatia lui, care dupa o anumita varsta nu mai reprezinta nici un pericol pentru bebe.

Totusi, trebuie sa eviti anumite tipuri de ceaiuri, precum ceaiul verde sau cel negru, chiar daca ele sunt foarte sanatoase pentru adulti.

Ceaiul de tei nu este nici el sanatos pentru micutii pana la 5 ani. Cel mai bine tolerat de micuti este ceaiul de menta. Cere sfatul medicului pediatru a lui bebe inainte de a include ceaiul in alimentatia sa.