Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cu siguranta nu este niciun secret pentru tine ca micutul tau are nevoie de un program regulat de somn.

bebelusi ore de somnMai mult decat atat, unii specialisti spun ca cei mici ar trebui sa mearga la somn la aceeasi ora in fiecare seara.

Lipsa unui program regulat de somn poate chiar duce la o serie de probleme pentru cel mic.

De fapt, un nou studiu indica faptul ca lipsa unui astfel de orar fix de somn poate favoriza dezvoltarea problemelor de comportament, atat acasa, cat si la scoala.

Cercetatorii au realizat acest nou studiu pentru a observa cum reactioneaza cei mici atunci cand au o ora fixa pentru somn, dar si pentru a afla cum reactioneaza in lipsa ei si care sunt consecintele unui astfel de program.

Specialistii au ajuns la concluzia ca ora fixa pentru somn ii ajuta pe micuti sa isi imbunatateasca comportamentul, dar si sa se simta mai odihniti pe parcursul zilei.

 

Studiul a fost realizat in cadrul London College. Unul dintre cercetatorii ce au participat la acesta spune ca schimbarea numarului de ore de somn, precum si a orelor de culcare sau chiar trezire, nu face altceva decat sa dea peste cap intreg ceasul biologic.

Acest lucru va avea, desigur, un impact asupra organismului in perioada urmatoare, acelasi cercetator a sustinut. Studiul a fost realizat pe un numar de nu mai putin de 10,000 de micuti.

 

Rezultatele obtinute au aratat ca micutii care nu au avut un program fix de somn au avut vizibil rezultate mai proaste la scoala sau la teste, dar si probleme comportamentale.

In cadrul acestui tip de probleme specialistii au inclus conflicte cu alti copii sau comportamentul nepoliticos.

 

Pentru a ajunge la aceste rezultate, specialistii au cerut atat parintilor, cat si profesorilor copiilor participanti la studiu sa le evalueze celor mici comportamentul, desigur fara a le cunoaste programul de somn.

Copiii ce nu au avut un program regulat de somn au primit aprecieri mai proaste din partea ambilor.

 

Specialistii spun ca parintii sunt sfatuiti sa incerce sa respecte pe cat de mult posibil programul regulat de somn al celor mici.

Mai mult decat atat, ei spun ca televizorul, dar si aparatele electronice trebuiesc evitate inainte de culcare de catre cei mici. Acest lucru este extins si la adulti, dar in cazul celor mici este si mai important.

In functie de varsta copilului, rutina de seara poate cuprinde cititul unei povesti sau orice alta activitate care presupune relaxare.

 

Parintii chiar ar trebui sa puna accent pe somnul celor mici. Daca rutina de somn este invata de micuti de la o varsta fragda, pe masura ce cresc le va fi mai usor sa o accepte.

Pentru o familie cu mai mult de un copil, specialistii spun ca rutina de somn ar trebui sa fie acceasi pentru toti micutii. Astfel, le va fi mai usor sa o accepte.

Parintii trebuie sa tina minte ca somnul odihnitor al celui mic il va ajuta sa se simta mai bine pe parcursul intregii zile, iar acest lucru se vede in comportamentul si rezultatele sale scolare.