Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Este binecunoscut faptul ca se spune ca muzica are un efect pozitiv asupra dezvoltarii celor mici si din acest motiv ea nu ar trebui sa lipseasca din casa ta.

Mai ales atunci cand este armonioasa si melodioasa, muzica contribuie la buna dezvoltare a micutilor.

Multe studii realizate pana acum au aratat ca muzica are un efect linistitor asupra copiilor, deci este recomandata ca si calmant pentru acestia. Mai mult decat atat, copii reactioneaza in mod asemanator atunci cand aud muzica. Chiar si asupra adultiilor, muzica are un efect benefic.

 

muzica pentru bebelusiPe de o parte, muzica lenta poate fi extrem de armonioasa. Pe de alta parte, muzica cu ritm rapid creste adrenalina, dand o stare de energie.

In unele cazuri poate binedispune, dar exista si situatii cand creeaza discomfort. Cantecele de leagan pot fi incadrate cu usurinta in categoria melodiilor linistitoare, care au un efect relaxant si ii ajuta pe cei mici sa adoarma cu usurinta.

Chiar si atunci cand bebele se trezeste noaptea si incepe sa planga, muzica il poate calma. Exista deci un motiv pentru care caruselul muzical este atat de eficient in a il calma pe bebe.

 

Unele studii au aratat ca sunetele pot avea un efect pozitiv si asupra micutilor care s-au nascut prematur.

Studiile au indicat ca ascultarea unei muzici linistitoare pe o perioada de aproximativ 40 de minute pe zi are efect pozitiv asupra celui mic, ducand la cresterea in greutate a copilului, la calmarea ritmului cardiac accelerat, dar si la scaderea tensiunii arteriale.

Alte studii au ajuns la concluzia ca muzica poate elimina depresia si anxietatea, intrucat relaxeaza. O alta problema care a preocupat specialistii este daca il poate face pe cel mic mai inteligent.

Chiar daca nici un studiu realizat pana in prezent nu a putut stabilii o legatura exacta intre cele doua, se pare ca poate exista un efect benefic al muzicii din acest punct de vedere.

 

In acest context, unii experti spun ca abilitatea de a canta la un instrument poate ajuta micutii, stimulandu-le inteligenta. Ceea ce este cert este ca micutii au o memorie muzicala deosebita.

Specialistii spun ca muzica ar trebui sa fie prezenta in viata noastra cat mai mult, zi de zi. Orice activitate poate fi acompaniata de muzica, nu conteaza ca ea este menita sa relaxeze sau sa stimuleze.

Unii copii prefera sa compuna ei singuri propria lor muzica. Si nu este nimic gresit in acest lucru. Ba chiar, specialistii spun ca a achitiona un instrument muzical pentru cel mic este o idee foarte buna.

 

Chiar de la o varsta fageda micutii sunt incantati de intrumenete mici de jucarie precum pianul, orga, tobele sau chitara.

Vioara sau chiar muzica electronica il pot atrage de asemenea pe cel mic. In cazul in care micutul tau incepe sa devina fascinat de un anumit instrument dupa varsta de 3 ani, incearca sa ii sustii aceasta pasiune.

Inca din acest moment, abilitatea de a canta la un instument real incepe sa se dezvolte. Totusi, pana la acest moment il poti lasa pe cel mic sa se joace si sa exploreze cat mai multe intrumente muzicale si sunte, chiar daca sunt de jucarie.