Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-5 Ani)-Click Aici

Criza de plans sau criza de isterie nu este ceva cu totul neobisnuit la cei mici. De fapt, toti micutii au astfel de crize, deci nu trebuie sa iti fie frica ca este ceva in neregula cu puiutul tau.

Micutii pot avea un acces de furie sau de plans cauzate de o serie de factori. De cele mai multe ori, acestea vin din dorinta celui mic de obtine ceva de la tine, chiar si doar atentie.

 

bebe criza de plans- isterieSpecialistii spun ca crizele de isterie sau de plans pot aparea atat de fetite cat si la baietei. Ele se manifesta in cele mai multe cazuri intre 1 si 3 ani, insa criza de isterie la cel mic poate aparea si dupa implinirea acestei varste.

 

Cand apare criza de plans?

Desi exista o serie de motive care il pot determina pe cel mic sa aiba o astfel de criza de plans, aproape fara exceptie ea este cauzata de dorinta micutului de a atrage atentia.

Puiutul tau poate incerca sa obtina ceva de la tine si acest lucru il face sa planga pentru a te convinge.

 

Criza de plans sau de isterie poate aparea si cand cel mic este foarte obosit. Micutul o poate resimtii atunci cand nu se simte in largul sau si atunci cand ii este foame. Uneori, criza de plans este cauzata de dorinta puiutului de autonomie.

Desigur, pot aparea o serie de alte situatii cand pur si simplu micutul tau plange incontrolabil sau are o criza de isterie.

 

De cele mai multe ori criza de plans apare cand cel mic isi doreste neaparat ceva ce nu poate sa obtina. Poate fi vorba de o jucarie noua sau de un loc de joaca pe care il prefera.

Cel mai probabil ai experimentat un astfel de eveniment cu micutul tau pentru ca nu l-ai lasat sa faca ceva sau nu i-ai oferit ceva ce si-a dorit foarte mult. In timpul unei crize de isterie poti observa urmatoarele simptome: plansete, tipete, lovituri sau chiar senzatia de sufocare.

 

Pot fi crizele de plans prevenite?

Probabil cel mai simplu lucru ar fi sa il tii departe pe cel mic de orice ii poate provoca o astfel de reactie. Daca micutul isi doreste ceva ce nu poti sa ii oferi, incearca sa ajungi la un compromis cu el, care il va face sa uite de acel lucru.

Daca bebele nu are voie sa se joace cu anumite obiecte, este mai bine sa le tii departe de el. Daca le vede, le va cere si acest lucru poate creea o adevarata drama.

 

Specialistii spun ca daca cel mic are o criza de plans sau de isterie, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iti mentii calmul, chiar daca acest lucru pare imposibil. Nu conteaza care este cauza ce ii determina acea reactie celui mic, daca te enervezi nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile.

Incearca sa intelegi de ce micutul tau reactioneaza in acest fel si lasa-l sa se linisteasca. Apoi incearca sa discuti cu el si spune-i sa iti explice ce s-a intamplat. Astfel, puiutul tau va intelege ca nu s-a comportant cum trebuia.