Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

bebe refuza laptele

Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-3 Ani)-Click Aici

Dupa cum stii deja, nu este ceva cu totul iesit din comun ca cel mic sa refuze laptele.

Chiar daca pare de necrezut sa vezi ca bebelusul refuza biberonul, trebuie sa stii ca in realitate nu este nimic neobisnuit.

Totusi, laptele este indispensabil cresterii puiutului tau, deci cel mic trebuie sa depaseasca acest moment cat mai repede.

Totusi, nu trebuie sa intrii in panica. Mai jos poti gasi cateva solutii.

 

Bebele refuza laptele inainte de 6 luni

Se intampla rareori ca micutul sa treaca prin aceasta etapa inainte de implinirea varstei de 6 luni. De cele mai multe ori, acum refuzul laptelui apare datorita unei probleme de gust.

Deci, se poate ca mamica sa fi consumat ceva ce modifica gustul laptelui intr-un mod pe care cel mic il considera deranjant. Deci, trebuie sa ai putina grija la alimentatia ta, in primul rand.

Daca bebele este hranit cu formula, atunci este posibil sa nu ii placa gustul acesteia, deci ar fi indicat sa o schimbi.

 

Se poate si ca inainte de aceasta varsta cel mic sa aiba o problema de digestie care il impiedica sa se hraneasca in mod normal.

De cele mai multe ori nu este ceva grav, fiind vorba doar de un comfort digestiv. In cazul in care problema pare sa persiste, trebuie sa ceri sfatul unui medic specialist.

 

Bebele refuza laptele dupa 6 luni

Se poate intampla ca cel mic sa refuze laptele pentru ca a venit momentul sa ii diversifici alimentatia. In cazul in care ai introdus deja ale alimente in regimul celui mic, trebuie sa stii ca este normal ca puiutul tau sa consume mai putin lapte.

Nu uita insa, ca micutul tau inca are nevoie de un continut ridicat de calciu pentru dezvoltarea sa normala.

 

In cele mai multe cazuri refuzul laptelui apare la varsta de 1 an. De foarte multe ori este vorba doar de un capriciu al celui mic, deci nu este un motiv real de ingrijorare.

Daca incerci sa ii diversifici alimentatia celui mic, evita sa ii dai copilului alimente ce contin zahar, dar ai grija sa eviti si iaurturile degresate. Cerealele sunt indicate, dar nu trebuie sa fie consumate in exces.

 

Daca masa este o placere pentru cel mic, va manca linistit. Aceasta inseamna ca puiutul poate dezvolta anumite preferinte in ceea ce priveste dieta sa. Daca intelegi ce isi doreste cel mic, nu va fi atat de dificil sa depasiti aceasta problema.

De fapt, inca din primele zile trebuie sa ai grija ca micutul tau sa savureze fiecare masa, fara stress sau tensiuni.

Nu uita ca puiutul tau simte stresul tau si daca inca alaptezi acest lucru poate duce chiar la refuzul celui mic de a manca. Deci, evita stresul, zgomotele, parfumurile, sau orice altceva ce il poate irita pe cel mic sau poate creea anumite probleme in alimentatia bebelusului tau.

 

Daca nu poti gasi cauza si problema persista, dar mai ales daca alimentatia lui bebe in lipsa laptelui nu ii poate asigura necesarul de calciu si vitamine, trebuie sa te adresezi unui specialist.