Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

micutul tau are cosmaruri

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Somnul celui mic este cat se poate de important.

Nu este un secret pentru niciun parinte acum ca micutul trebuie sa aiba un program de somn regulat.

Ai putut sa descoperi acest lucru si pe blogul nostru.

Totusi, se poate intampla ca somnul puiutului tau sa nu fie deloc linistit. Cei mici pot avea deci cosmaruri care de obicei vin cu o trezire brusca a celui mic care este speriat, plange sau tipa.

Specialistii spun ca micutii pot avea cosmaruri oricand, insa se pare ca cei mai predispusi la acest lucru sunt copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani, dar mai ales fetitele.

 

In acest context apare intrebarea de ce cei mici au cosmaruri?

Din pacate, specialistii nu pot spune cu exactitate care este cauza pentru care apar cosmarurile la cei mici.

Visele sunt considerate a fi modul in care micutul proceseaza anumite ganduri si informatii cu care intra in contact pe parcursul zilei. Ele pot fi legate de anumite amintiri sau chiar temeri ale celui mic. In unele cazuri, cosmarurile pot rezulta din anumite evenimente traumatizante care au aparut in viata sa.

 

Anumite evenimente pot chiar provoca o drama in sufletul celui mic chiar daca tu poate nu realizezi acest lucru.

Aici pot fi incadrate evenimente precum mutatul intr-o casa sau chiar un oras nou, conflictele in familie sau despartirea de cineva drag.

Micutul poate suferi o anixietate care ii provoaca cosmaruri si atunci cand este tachinat de colegi sau se simte abuzat la scoala. De fapt, orice stres din viata celui mic poate duce la aparitia cosmarurilor.

 

Specialistii sunt de parere ca varsta de 2-4 ani este una in care cel mic este mai predispus la aparitia cosmarurilor doar pentru ca acum se dezvolta imaginatia si temerile.

Daca cel mic aude o poveste mai infricosatoare sau vede un film de groaza, cel mai probabil va fi inspaimantat si va avea un cosmar.

Ce poti face?

Atunci cand micutul tau are un cosmar trebuie sa incerci sa il linistesti. Nu te speria, pentru ca il vei agita si mai tare pe cel mic.

Linisteste-l spunandu-i ca a fost doar un vis si nu are de ce sa se teama. Daca micutul este foarte speriat, trebuie sa il asiguri ca este in siguranta. Spune-i ca a avut un cosmar si arata-i ca nu are de ce sa ii fie frica.

Specialistii spun ca este important sa ai o voce calda atunci cand vorbesti cu cel mic si sa ii arati ca intelegi de ce s-a speriat atat de tare. Ii poti spune ca oricine poate visa urat si nu este nimic in neregula.

Nu ii spune micutului tau ca este fricos pentru ca a avut un anumit vis sau pentru ca s-a speriat. Chiar ii poti spune ca orice copil se sperie atunci cand viseaza urat.

Pentru a se linisti si a isi depasi teama, cel mic trebuie sa inteleaga ca este in siguranta, iar a avea un cosmar este ceva comun.

Tu cum il ajuti pe micutul tau sa se linisteasca atunci cand are un cosmar?