Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Vacanta de vara s-a incheiat anul acesta, asa ca cei mici trebuie sa revina pe bancile scolii sau in clasa pregatitoare. Acomodarea in primele zile de scoala poate fi destul de dificila pentru cei mici, dupa cele trei luni lungi de vacanta. Tranzitia este si mai grea pentru copii ce incep clasa pregatitoare. Perioada dinainte inceperii scolii este una in care cel mic invata tot felul de lucruri noi. In aceasta perioada copilul dezvolta abilitati de comunicare, abilitatea de a se descurca singur, dar si elemente de baza de scriere, citire si matematica.

Anumite jucarii ii pot ajuta pe cei mici sa se pregateasca de scoala fara ca acestia sa realizeze ca de fapt invata. Invatarea cu ajutorul jucariilor in perioada prescolara se poate dovedi a fi deosebit de benefica celui mic. Informatia va fi asimilata usor, intr-un mod distractiv. O serie de jucarii pot fi recomandate copiilor in perioada prescoala.


1. Puzzle-urile

Jucariile de tip puzzle dezvolta imaginatia, dar si rabdarea celui mic, care va invata sa duca la bun sfarsit o sarcina inceputa. Puzzle-urile sunt interactive, dar pot oferi copilului si posibiliatea de a invata lucruri noi. Un astfel de puzzle poate include alfabetul, cifre sau cunostinte de matematica, geografie si istorie, pentru diferite varste. De regula, puzzle-urile educative pot fi utilizate de copii in varsta de 3 ani.


2. Echipamentele sportive

Echipamentele sportive, mingile sau orice jucarii legate de practicarea unui sport pot fi de asemenea perfecte pentru cel mic, inainte de a incepe scoala. Sportul va fi una dintre materiile sale, deci cel mic trebuie incurajat sa astepte cu drag aceasta ora. Practicarea sporturilor dezvolta coordonarea si muschii, dar si spiritul de echipa.


3. Instrumentele muzicale

Pianul, tobele, orga sau chitara de jucarie sunt printre cele mai populare instrumente muzicale pentru cei mici. Copii adora astfel de jucarii, care pot avea si un rol educativ important in dezvoltarea lor. Un instrument muzical dezvolta creativitatea celui mic, precum si spiritul sau artistic. Poate in timp cel mic va ajunge sa fie foarte pasionat de instrumentul respectiv, dezvoltand poate chiar o cariera in domeniu.

 

4. Jocurile de construit

Jocurile de construit sunt de regula recomandate copiilor de toate varstele. Incepand cu varsta prescolara, cei mici pot pune in practica proiecte the constructie mai complicate, care le va dezvolta gandirea spatiala, dar si creativitatea. Lego-urile, cuburile sau orice tip de proiecte de constructie adaptate varstei sunt benefice copilului ce se pregateste pentru scoala. De asemenea, diverse seturi de constructie pot fi achizitionate pentru cei mici.

 

5. Jucariile inteligente

Jucariile inteligente sunt acele jucarii care presupun ca cel mic sa faca anumite operatii matematice, sa isi faca o strategie de lucru sau sa exerseze cifre si litere. O serie de astfel de jucarii pot fi achizitionate de parinti pentru prescolari. Un laptop de jucarie este ideal pentru copii, fiind atat interactiv, cat si benefic procesului de invatare.

 

Faptul ca jucariile sunt esentiale pentru dezvoltarea si cresterea copilului nu este ceva nou. Jucariile educative au fost gandite in asa fel incat cel mic sa descopere lumea prin joaca. Asftel de jucarii stimuleaza curiozitatea, imaginatia si gandirea copilului. Anumite jucarii pot pregati copilul in perioada prescolara pentru ca tranzitia catre gradinita sau grupa pregatitoare sa se faca mai usor. Prin intermediul jocului, copilul poate descoperi literele, cifrele, culorile si sunetele, poate invata sa citeasca, sa numere, sa cante dar si sa construiasca.