Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

http://www.micutz.ro/10-jucarii-educative

Parintii tind sa constientizeze tot mai mult cat de importanta poate fi cunoasterea unei limbi straine. Tocmai de aceea, tot mai multi parinti decid ca micutul lor sa aiba contact cu cat mai multe limbi straine, inca de la o varsta foarte mica. Chiar de la 2-3 anisori cei mici incep sa studieze cat mai multe limbi straine, pentru a avea mai multe posibilitati in viata profesonala ca adult, dar nu numai. Se spune ca cunoasterea unei limbi straine nu face decat sa imbogateasca sufletul.

Specialistii spun ca nu este nimic gresit in a il invata pe cel mic o limba straina de la o varsta cat mai frageda. De fapt, micutul poate incepe sa faca acest lucru chiar de la 2-3 ani si poate si mai repede de atat. Copii pot chiar invata o limba straina de cand incep sa articuleze cuvinte in limba materna. La aceasta varsta creierul celui mic are impresionanta abilitate de a functiona ca un burete. Deci, acum cel mic poate invata cu usurinta o limba straina, si nu numai.


La varsta de 2-3 ani micutul este capabil sa invete paralel mai multe limbi straine. Nu trebuie sa iti fie frica ca le va incurca. Specialistii spun ca micutii au capacitatea, care este cat se poate de surprinzatoare, de a face distinctia intre limbile pe care le invata. Deci, specialistii explica ca chiar daca micutul invata mai multe limbi, el nu va confunda cuvintele. Creierul este capabil sa diferenteze cele doua limbi si sa le invete in mod paralel.

Aceasta capacitate a celui mic de a asimila in mod simplu si rapid incepe in jurul varstei de 2 ani si continua pana la 7 ani. Normal, pe masura ce micutul creste, asimilarea unei limbi straine nu se va mai face cu aceeasi usurinta. Abilitatea creierului uman de a retine o limba straina este maxima pana la varsta de 12-13 ani.

Deci, specialistii sunt de parere ca este bine pentru cel mic sa inceapa sa invete o limba straina oricand intre 2 si 7 ani. Totusi, cel mai indicat este ca puiutul sa inceapa la varsta de 3 ani. Desigur, acest lucru depinde de capacitatea fiecarui copil si nivel sau personal de dezvoltare.

De ce varsta de 3 ani? Specialistii spun ca la aceasta varsta cel mic invata foarte usor. Mai mult decat atat, cel mic este cat se poate de curios si este usor pentru parinti sa se inteleaga cu el. Acum micutul prinde notiunile care pot fi considerate destul de grele, cu usurinta. Astfel, cel mic poate ajunge la varsta de 6 ani sa vorbeasca doua sau chiar mai multe limbi straine.

Desigur, cel mai simplu mod ca cel mic sa asimileze limba straina este converstatia. Mai mult decat atat, daca cuvintele noi sunt invatate de cel mic in joaca, in converstatia cu parintii sau bunicii, micutul nici nu va realiza ca invata o cu totul alta limba.

In concluzie, specialistii recomanda ca introducerea unei limbi straine in vocabularul celui mic sa fie ceva ce intervine natural, intrucat cel mic cel mai probabil nu va fi foarte incantat de ore cu un profesor.