Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

http://www.micutz.ro/16-0-3-ani

Cresterea unui copil nu este o sarcina usoara pentru nici un parinte. De fapt, se spune ca a fi parinte este una dintre cele mai dificile sarcini pentru oricine. Mai ales atunci cand vine vorba de ingrijirea lui bebe, a lua o decizie buna poate fi destul de complicat. Bebelusii sunt sensibili, pielea lor este foarte delicata, iar mancarea nepotrivita ii poate face sa aiba dureri de burtica. Mai mult decat atat, se intampla de foarte multe ori ca bebele sa planga fara sa stii ce este in neregula.

Multi parinti au tendinta de a il proteja pe cel mic mai mult decat este nevoie. Bebele are nevoie de grija, dar nu este necesar sa exagerezi. Poti descoperi mai jos cateva greseli comune pe care le poti face in ingrijirea lui bebe.

1. Infofolirea lui bebe

Probabil cea mai comuna greseala pe care parintii o fac este sa il imbrace pe bebe mult mai gros decat este cazul, normal din dorinta de a il proteja si a il feri de boli. Totusi, este bine de stiut ca daca exagerezi nu vei face decat sa favorizezi probleme de sanatate, intrucat daca celui mic ii va fi prea cald va transpira, ceea ce duce la deshidratare, dar si la raceli ori la probleme ale pielii bebelusului, care este foarte sensibila.


2. Teama de a il scoate pe bebe din casa

Multe mamici sa tem sa il scoata pe bebe la plimbare tot din tendinta de a il proteja. Totusi, daca vremea permite, nu este nici un motiv sa il tii pe bebe inchis in casa. Normal, cel mic trebuie sa fie imbracat corespunzator fiecarei iesiri, dar trebuie sa ai grija si sa se simta comfortabil. Aerul curat ii face bine celui mic. Unii specialisti spun ca este bine sa il scoti pe bebe afara cat mai repede dupa venirea acasa de la maternitate. Cu cat bebelusul se adapteaza mai repede la mediul inconjurator, cu atat dezvolta mai repede anticorpi, pentru a reduce riscul imbolnavirii.

3. Alimentatia necorespunzatoare

In primul an de viata al celui mic cel mai important pentru alimentatia sa este laptele matern. De fapt, laptele matern contine toate vitaminele si nutrientii de care bebelusul are nevoie. In functie de decizia mamei si la recomandarea medicului specialist, alimentatia bebelusului poate contine si vitamine si lapte praf, care reprezinta o sursa de intarire a imunitatii. O alimentatie necorespunzatoare a bebelusului poate favoriza bolile.

4. Stresul

Chiar daca poate nu ai privit lucrurile din aceasta perspectiva, bebele poate simti steresul in familie. Atmosfera tensionata in familie provoaca agitatie, care este perceputa si de cel mic. Specialistii spun ca daca bebele este tensionat si stresat, riscul imbolnavirii creste simitor. Aceasta duce in timp la probleme cu somnul sau alimentatia.

5. Folosirea parfumurilor

Fie ca este vorba de balsamul de rufe, de odorizantul din casa sau chiar de parfumul mamici, cel mic intra in contact cu tot felul de mirosuri. Aceasta pot provoca cu usurinta alergii. Chimicale continute de astfel de parfumuri pot fi chiar periculoase pentru cel mic, care este cat se poate de sensbil. Deci, incearca sa eviti acest tip de produse.