Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Aproape dintotdeauna fetitele sau fost atrase de papusi, pe cand baietii au preferat masinutele. In consecinta, se considera ca ce mici sunt atrasi de anumite jucarii in functie de sex. De ce se intampla acest lucru este o intrebare la care multi specialisti au incercat sa gasesca un raspuns.

Copii, mai ales in primii ani de viata, sunt ghidati de curiozitate. Dar, incepand de la varsta de 4-5 ani, cei mici incep sa dezvolte anumite preferinte pentru un gen sau altul de jucarii. Varsta imitatiei incepe la implinirea a 18 luni de viata. Din acest moment, cel mic va invata prin imitarea comportamentului parintiilor. Asa cum parintii il hranesc, copilul va tinde sa isi hranesca jucaria preferata, precum si sa o ingrijeasca.

De cele mai multe ori, fetitele vor cauta sa o imite pe mama. Baietii, vor dori sa isi imite tatal in multe privinte. Aceasta tendinta se va reflecta in tipul de jucarii pe care cei mici le prefera. Chiar daca majoritatea baietilor arata o preferinta pentru masinute, nu inseamna ca ei nu se pot juca cu papusi. De fapt, existenta unei surori il va determina pe cel mic sa dezvolte o atractie mai mare catre jocul cu papusi prin simplu motiv ca isi va vedea surioara facand acest lucru. De asemenea, fetitele pot prefera joaca cu diverse masinute, din acelasi motiv. 

 

Papusile si rolul lor

Pentru multe fetite, cele mai dragi prietene din copilarie sunt papusiile. Fetitele adora sa le pieptene, sa le schimbe rochitele sau sa le aranjeze parul. Papusile de talie mica, ce pot fi manevrate usor, sunt cele mai potrivite pentru cei mici. Incepand cu varsta de 6 ani, rolul papusii devine si mai important. Incepand cu aceasta varsta, fetita poate creea intregi povesti cu ajutorul jucariilor. Specialistii considera ca prin intermediul acestor jocuri, copii isi pot exprima sentimentele. 

Papusiile de obicei vin cu o serie de accesorii. Daca la inceput fetita nu va sti ce sa faca cu ele, in timp acesoriile devin cat se poate de importante. Cu ajutorul lor, fetita poate descoperi lucruri noi, dar poate deveni si pasionata de haine, coafuri sau chiar machiaj. Un set complex de accesorii va fi cat se poate de apreciat de fetita pasionata de astfel de jucarii.

 

Masinutele 

Masinutele au de asemenea un rol important in dezvoltarea baieteiilor. Imitand preferintele tatiilor, baietii sunt de regula pasionati de masini. Jocul cu masinutele este cat se poate de distractiv si antrenant pentru cei mici. Daca pana la varsta de 6 ani copii se pot multumi cu masinute mici, incepand cu aceasta varsta vor deveni din ce in ce mai pasionati de masinile mari si puternice, cat mai performante cu putinta.

Desigur, nu este o regula ca fetitele sa fie pasionate de papusi si baieteii de masini. De multe ori, fetitele ce au un frate pot avea o masinuta sau un robot drept jucarie favorita. Acest lucru ramane valabil si cand ne referim la baieti, care se pot atasa cu usurinta de o papusa. De fapt, o astfel de situatie este comuna in familiie cu o fetita si un baietel, cand cei mici vor incerca sa imite preferinte de la unul la celalalt.