Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

 http://www.micutz.ro/18-3-ani-

Statisticile indica ca unul din 10 oameni este stangaci, desi mai multe femei decat barbati pot fi incluse in aceasta categorie. Multe cercetari au fost realizate pana acum, incercand sa afle raspunsul la intrebarea de ce sunt unii oameni stangaci. Cel mai simplu raspuns este ca genetica este de vina.

Exista o serie de mituri legate de micutii care scriu cu manuta stanga. De fapt, in trecut, acest lucru era cosiderat a fii o problema, deci copiii care erau prinsi scriind cu stanga erau fortati sa foloseasca mana dreapta. Desigur, a scrie cu mana dreapta este un efort extrem de mare pentru un copil nascut stangaci. De fapt, este un efort la fel de mare ca pentru un dreptaci sa scrie cu mana stanga. La un micut stangaci partea stanga domina in activitatile sale.

Normal, a il obliga pe un micut care este stangaci sa scrie cu dreapta este ceva nociv intrucat afecteaza dezvoltarea fireasca a celui mic. Se spune ca copiii stangaci sunt mai neindemanatici si mai putin inteligenti, deci unii parinti se tem ca daca ii lasa pe micutii lor sa se dezvolte in acest sens, vor avea de suferit. Desigur, aceasta supozitie este total gresita.

Iata cateva mituri despre stangaci

1. Copii stangaci sunt mai creativi

Se spune ca micutii care folosesc mana stanga pentru a scrie sunt mai creativi. Chiar se considera ca micutii stangaci sunt mai inclinati spre geniu. Cele mai puternice personalitati ale lumii au fost stangaci, incluzand aici nume precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, dar si Issac Newton si Albert Einstein. Totusi, nu exista nici un studiu care sa dovedeasca ca aceasta ipozeta este reala.

2. Micutii stangaci sunt mai neindemanatici

Pe de alta parte, se crede ca micutii stangaci sunt mai neindemanatici decat copii dreptaci. Totusi, acest lucru este fals. Daca micutul foloseste mana dreapta pentru a scrie, nu inseamna ca are mai multa dexteritate. Pentru un stangaci, mana cu mai multa dexteritate este stanga, dar acest lucru nu inseamna ca nu resuseste sa faca acelasi lucruri ca orice alt copil.

3. Nu este bine sa fii stangaci

In trecut se considera ca a fii stangaci este semn rau. De fapt, astfel de conceptii par a data inca din antichitate, cand stangacii erau considerati blestemati si demonici. Desigur, acest mit nu mai are nici un fel de substanta in zilele noastre.

4. Micutul stangaci scrie mai greu si mai urat

Desigur, acest lucru este doar un mit. Specialistii spun ca micutii care scriu cu mana stanga nu intampina mai multe dificultati in a scrie decat alti micuti. In acelasi mod, este gresit sa consideram ca micutii ce scriu cu mana stanga scriu mai urat.

5. Copii stangaci sunt mai putin inteligenti

Desi acest mit pare a fi foarte comun, in realitate specialistii spun ca micutii ce scriu cu stanga sunt de fapt foarte creativi. Se considera ca stangacii sunt mai talentati si mai inzestrati artistic decat dreptacii si multe terorii sustin ca sunt chiar mai inteligenti.

Desigur, aceastea sunt doar mituri si ipoteze ce nu au fost demonstrate, cel putin pana in prezent.