Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Primavara este anotimpul care se potriveste la perfectie cu lucratul in gradina. Primavara se incepe pregatirea gradinii casei sau chiar a blocului pentru venirea verii, asa ca nu ezita sa iti implici chiar si copilul in aceasta activitate, deoarece poate invata o multime de lucruri interesante si chiar va ajuta si la dezvoltarea lui.

 

Misiunea nu va fi una simpla, copilul probabil nu va fi interesat de gradinarit, asa ca trebuie sa ii atragi atentia intr-un mod special facand din aceasta activitate una distractia care sa fie si pe placul copilului.


Implicandu-l pe cel mic la gradinarit va trebui sa faci unele compromisuri, adica nu presupune ca ceea ce faceti impreuna in gradina o sa fie perfect, intrucat cu siguranta cel mic nu va tine cont de delimitarea zonei de flori de cea a legumelor sau fructelor, amestecand semintele morcovilor in locul destinat zambilelor. Nu trebuie sa faci o tragedie de asta, asa se invata.

 

Micutul va fi cu siguranta incantat daca il vei echipa si pe el corespunzator pentru mersul in gradina. De aceea, poti merge cu el la magazin si ii poti cumpara o galetusa, grebla, manusi si alte instrumente speciale pentru activitatii in gradina. Desigur, ele trebuie sa fie de jucarie, intrucat cele pe care le folosesti tu pot fi periculoase pentru puiutul tau.


Copilul se va plictisi repede de gradinarit, de aceea tu trebuie sa faci din acesta un joc distractiv, creeaza o tema, adica poti face din plantarea florilor sau legumelor un joc. Ca cel mic sa se bucure imediat de rezultatul cultivarii florilor sau a legumelor, poti cumpara din magazin flori artificiale sau legume din plastic si incepeti impreuna sa decorati gradina cu astfel de decoratiuni.


Desigur, in gradina exista si cativa factori de risc pentru copilul tau. In orice activitate pe care micutul tau o are, pe primul loc este siguranta lui si apoi beneficiile si distractia pe care activitatea respectiva le are de oferit. Vom enumera cateva precautii pe care trebuie sa le luati in timp ce va distrati cu micutul gradinarind:

 

• Trebuie sa fiti foarte atenti la produsele pe care le folositi. Acestea pot contine ingrasaminte chimice, insecticide sau feritilizatori chimici. De recomandat este sa folositi metode naturale daca aveti de gand sa implicati copilul in gradinarit.


• Daca micutul tau sufera de o alergie, evitati florile, pomii fructiferi sau legumele la care micutul este predispus.


• Nu il lasati pe copil sa foloseasca instrumente de gradinarit pe care le folositi si voi, ofera-i instrumente de jucarie, in acest caz vei evita riscul ca accidentarii.


• Testati nivelul solului de plumb. Daca acesta este ridicat poate fi periculos pentru sanatatea celui mic.

 

Nu ezitati sa implicati copilul in gradinarit, lasati-l sa interactioneze cu natura, sa cunoasca plantele, animalele, si tot ce tine de mediul inconjurator. Cei care locuiesc la casa si detin o curte au un avantaj dar daca aveti rude sau bunici la tara este bine pentru cel mic sa faca o mica vizita si acolo. Pe de alta parte, daca locuiti la apartament, puteti cumpara un ghiveci mare in care micutul sa planteze orice isi doreste, flori, plante aromatice, rosii, ardei, chiar si in anotimpul rece.