Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Trenulet copii
    50,00 lei 42,00 lei Nu mai este in stoc

    save -8,00 lei

Newsletter

Orice copil are momente cand pune scoala pe plan secund si devine iresponsabil. De exemplu, nu invata, uita sa isi faca temele, nu este atent in timpul orelor sau chiuleste de la scoala. Important este sa nu devina un obicei zilnic si dupa aceea copilul tau sa aibe performante tot mai scazute la scoala, sa o neglijeze tot mai mult, ba chiar sa ramana corigent. Cu siguranta, acesta este cosmarul oricarui parinte care are un copil la scoala. In astfel de momente nu trebuie sa pui presiune pe el sau sa il obligi sa mearga la scoala si sa invete, exista si alte metode utile.


Scoala este un moment important in viata fiecarui copil, ea il modeleaza, il formeaza si il dezvolta pentru viitorul lui profesional. Scoala are multe avantaje si beneficii, dar unii copiii nu sunt atrasi de ele sau pur si simplu nu le inteleg. Ei manifesta un dezinteres total fata de toate aceste beneficii.


In viata scolarului, la un moment dat este de asteptat sa apara o iresponsabilitate fata de examene, teme, ore, lectii sau scoala in general. Ele apar dintr-o multime de motive. Parintii ajung la concluzia simpla ca poate celui mic nu ii place scoala, dar ei nu trebuie sa se opreasca doar la aceasta concluzie vaga. Responsabilitatea parintilor in astfel de situatii este de a cauta motivul pentru care copilul prezinta acest dezinteres cu privire la scoala. Important este sa stii ca cel mic nu iti va spune intotdeauna prin cuvinte de ce nu vrea sa mearga la scoala, ci o va arata prin comportamentul lui.


Sunt foarte multe motive din cauza carora copilul prezinta un dezinteres fata de scoala. De exemplu:


• Materiile i se par prea grele sau chiar prea usoare
• Este hartuit de alti colegi
• Nu este prea popular si se simte izolat
• Are probleme cu invatatorii sau profesorii
• S-a alaturat unui anturaj nepotrivit
• Vede scoala ca pe o obligatie
• Se simte obosit


Ca parinte, tu trebuie sa gasesti adevaratul motiv pentru care copilul tau este dezinteresat de scoala si sa reusesti sa il aduci din nou pe drumul cel bun. Nu functioneaza daca tipi la el, il critici sau il pedepsesti. Mai bine incerci sa porti o discutie deschisa si sincera cu el si sa ii explici beneficiile si avantajele scolii asupra lui.


Daca micutul va privi scoala ca pe o obligativitate, este normal ca interesul lui sa scada imediat. De aceea, de mic trebuie sa ii insufli dragostea pentru cunoastere si cultura. Drumetiile, micile experimente stiintifice, explorarea mediului inconjurator, jocurile amuzante si explicatiile tuturor fenomenelor sunt mijloace utile de educatie a copilului, fara ca el sa simta stresul sau presiunea de a invata.


Copilul trebuie sa stie ca exista niste reguli pe care el trebuie sa le respecte. El trebuie sa se gandeasca bine ce il asteapta daca nu respecta regulile propriu-zise. Pe langa aceste reguli exista si recompense pe masura. Daca el are rezultate bune la scoala si situatia lui scolara se imbunatateste de la o zi la alta, cel mic poate fi recompensat. In acest fel va fi mult mai ambitionat.