Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Cand copilul tau incepe sa creasca si sa inteleaga care este rolul si valoarea banilor, este timpul ca tu sa te gandesti cum sa il inveti sa isi obtina proprii lui banuti. Este important ca el sa stie ca nu se cuvin de la sine banutii, ei se castiga cu putin efort, deci trebuie sa munceasca pentru ei.

In acest fel el va stii sa pretuiasca fiecare banut pe care il castiga si nu ii va cheltui iresponsabil. Este recomandat ca de mic sa il pui la anumite activitati si de indata ce el indeplineste aceste sarcini cu succes, tu sa il rasplatesti cu o mica remuneratie.

 

Una din sarcinile pe care le poti da copilului sunt stransul jucariilor imprastiate prin casa. Majoritatea parintilor se confrunta cu aceasta situatie. Copilul fiind mic, este obisnuit sa imprastie toate jucariile prin casa dupa ce se satura de joaca. Cu siguranta, nu este placut sa calci pe o jucarie.

Deci, pentru a rezolva aceasta problema, poti pune copilul sa colecteze toate jucariile de prin casa si sa le puna la locul lor, bineinteles in schimbul unei mici remuneratii. Este important sa adaptezi valoarea compensatiei la varsta copilului. Cu cat este mai mic, cu atat si suma trebuie sa fie mai mica.


Daca tot ai ajuns la un acord cu el in privinta stransului jucariilor din casa, l-ai putea convinge sa faca si curatenie in camera lui. Curatenia este o sursa simpla pentru copil de a face ceva banuti. Din aceasta afacere puteti castiga amandoi, el castiga o anumita recompensa, iar tu economisesti timp. Ca el sa fie mai ambitionat, stabileste remuneratii diferite pentru fiecare mica munca in parte, astfel el poate alege. Daca copilul este de varsta prescolara, evita sa il lasi sa faca curatenie in baie sau bucatarie.


Spalatul vaselor dupa fiecare masa este o alta activitate ce s-ar potrivi copilul tau. De retinut este insa sa nu il lasi sa spele boluri de sticla sau cutite, mai ales daca copilul este mic. Pregateste-i tu dinainte vasele care sunt usor de manevrat si cu care el nu s-ar putea rani.


Gradinaritul este o alta activitate potrivita pentru micutul tau. Mai ales daca este primavara, iar gradina ta sau a bunicilor necesita pregatiri pentru sadit sau plantat anumite fructe, legume, flori sau copaci de sezon. Nu ezita sa iti implici copilul in astfel de acitivitati, cum ar fi greblat, strans frunze sau plantat. Daca copilul este prea mic, pune-l sa fie asistentul tau si spune-i sa-ti aduca instrumentele necesare pentru gradinarit sau pentru a uda gradina. Toata aceasta munca va fi sub atenta ta supraveghere. Pentru fiecare activitate in parte, stabiliti o suma. Sigur se va distra, iar in acelasi timp va fi si recompensat pentru munca depusa.


Daca ai un animal de companie, este o ocazie buna sa ii dai copilului responsabilitatea de a avea grija de animalut. Aceasta sarcina include plimbarea lui, curatenia in colivie, cusca sau acvariu, si depinzand de ce animalut de companie aveti, supravegherea lui. Bineinteles, aceasta responsabilitate va fi contra cost.