Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Zi de zi incerci sa iti educi copilul sa aleaga drumul cel mai bun, sa se poarte frumos sau il indrumi sa aleaga cele mai bune si prestigioase facultati si universitati de peste hotare sau din tara, unde sa isi creeze o cariera solida si sa aiba succes.

 

Incerci atat de mult inca uiti sa il inveti si alte lucruri, lucruri care sunt la fel de importante, simple si la indemana, dar totusi uitate atunci cand vine vorba de procesul de crestere al copilului. Totusi, aceste lucruri simple il pot face pe cel mic sa fie mai implinit din toate punctele de vedere si mai fericit.


Valoarea banilor este un lucru pe care micutul tau va trebui sa il invete. Desigur, parintii gestioneaza banii si se asigura ca micutul sa aiba tot ce are nevoie. In felul acesta, copilul nu prea are contact cu banii si se asteapta ca totul sa vina de la sine. Nu este recomandat ca el sa creasca cu gandul ca totul este pe gratis si nu trebuie sa muncesti pentru ceea ce iti doresti. Va avea probleme cand va ajunge la maturitate si va intampina anumite dificultati financiare pe care nu va sti cum sa le rezolve.


Cati dintre copiii din zilele de astazi, adica din epoca moderna si digitala, pun mare pret pe valori spirituale esentiale cum ar fi dragoste, omenire, adevar, afectiune, demnitate, etica, bun simt sau onoare? Pentru ei cea mai mare preocupare este tehnologia moderna si cum ar putea sa o foloseasca cat mai mult.

 

Adevarat sau nu, internetul, retelele de socializare si jocurile video fac in prezent, in multe cazuri, disciplina si educatia unui copil. Trebuie sa fi atenta si sa nu lasi copilul sa pice in aceasta capcana, indrumandu-l spre anumite precepte morale care il vor ajuta sa isi cladeasca principiile de viata si sa-i serveasca ca scop in viata.


Pe langa retele de socializare, internet, jocuri video si alte activitati care prezinta prin intermediul ecranului calculatorului o alta lume, exista si o lume reala ce trebuie explorata si studiata de copilul tau. Indruma-l sa cunoasca traditiile si diversitatea culturala a fiecarei zone in parte. De fiecare data cand aveti timp, du-ti copilul in vacante, in multiple zone culturale ale lumii, de unde el poate invata o multime de lucruri frumoase si interesante si cu aceasta ocazie cel mic isi va imbogatii cultura generala, care este foarte importana in viata unui om.


Invata copilul sa aprecieze cartile si cultiva-i de mic pasiunea pentru lectura. Nu il lasa sa piarda timpul cu tehnologii care uneori nu servesc la nimic.


Traim intr-un secol al stresului, al suprasolicitarii si al vitezei. Dupa toate aceste aspecte, este recomandat sa te si relaxezi. Nu iti suprasolicita copilul cu fel si fel de cursuri, clase speciale de romana sau matematica, cercuri artistice si multe alte activitati extrascolare. Toti parintii vor ca micutul lor sa fie destept si pregatit pentru a da piept cu viata, dar nu uita ca cei mici mai au nevoie si de joaca, de activitati distractive, amuzante si chiar de momente de relaxare.

Invata-l ce este relaxarea, deoarece in aceasta epoca stresanta, copilul trebuie sa stie cand este momentul sa te relaxezi.