Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Patutul este printre primele lucruri cumparate pentru copilul tau si probabil si cea mai importanta achizitie. In primele luni de viata, copilul isi va petrece majoritatea timpului in patut. Fata de alte produse, pretul patutului este putin mai ridicat, dar variaza in functie de brand, de tipul acestuia sau de calitate. Somnul copilului este foarte important in perioadele de crestere, de aceea trebuie sa fii atenta ce patut alegi.


Inainte sa achizitionezi un patut, gandeste-te dinainte ce tip de pat vrei pentru micutul tau. Pe piata vei gasi o gama variata de patuturi, deci ai de unde alege.


Patutul de lemn, este un patut clasic pe care majoritatea il cunosc deja. La patutul de lemn poti intalni mai multe optiuni. De exemplu, peretii lateri pot fi detasabili, unele patuturi sunt concepute sub forma de leagan, pe cand altele sunt fixe.


Patutul transformabil este foarte eficient deoarece el poate fi transformat intr-un pat in care copilul poate dormi si dupa ce ajunge la adolescenta. Pretul lor este mai ridicat, dar cu siguranta aceasta este o varianta destul de convenabila deoarece poate fi folosit o perioada lunga de timp, mai ales daca este un patut suficient solid.


Patutul pliabil este des intalnit intr-un schelet metallic, cu husa de exterior din material textil. Patutul ocupa spatiu putin si este ideal pentru calatorii. Prin indepartarea cosului support, aceste patuturi pot fi chiar transformate in locuri de joaca pentru cel mic. Un lucru important la acest patut este dotarea lui cu o masuta pe care puteti schimba copilul de scutece. Desigur, o astfel de varianta poate fi si ea una potrivita pentru orice parinte, in functie de nevoile sale.


Patutul suspendat este bucuria copiilor deoarece le da posibilitatea de se legana singuri in timpul somnului. Patutul este prevazut cu un trepied, dar se mai poate si agata.


Patutul de tip baldachin ii poate creea copilului sentimentul de protectie si intimitate. Exista si suporturi care pot fi cumparate separat pentru transformarea patului in baldachin.


Cand alegi un patut, trebuie sa te intereseze siguranta copilului si daca este destul de confortabil pentru ce mic. Deci, inainte sa il achizitionezi trebuie sa iti iei si cateva masuri de siguranta:


• Salteaua trebuie sa se potriveasca cu dimensiunea patutului, sa nu existe spatii goale;
• Colturile sa fie rotunjite;
• Sa fie stabil;
• Sa nu existe langa patut perdele, cuiere, obiecte de mobiliere mari, fereastra, sa nu traga copilul de ele, astfel s-ar putea rani;
• Salteaua sa fie facuta din materiale care nu permite supraincalzirea;
• Asigura-te ca spatiul dintre gratii nu este mai mare de 6,5 cm, astfel micutul isi poate prinde piciorul, manuta sau chiar capul intre gratii;
• Salteaua sa permita un suport bun pentru spatele si gatul micutului.


Daca ai un buget care iti permite sa cumperi un patut nou, ai grija ca produsul pe care il achizitionezi sa respecte ultimele norme de siguranta UE.


Este recomandat sa optezi pentru paturi din lemn cu estenta tare, cum ar fi de fag, stejar, artar sau frasin. Cele de lemn au avantajul ca majoritatea sunt construite la dimensiuni standard, in acest fel poti gasi usor o saltea potrivita pentru patutul micutului tau.