Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Set Unelte
    39,00 lei 33,00 lei Nu mai este in stoc

    save -6,00 lei

Newsletter

Ce este mai trist decat cand copilul tau iti respinge imbratisarile, saruturile sau alte forme de afectiune pe care vrei sa i le oferi. Este de stiut ca starea de dispozitie a copilului prescolar va fluctua constant. Totusi, este foarte neplacut ca parinte si chiar iti da o stare de nelinistite si despresie sa vezi ca micutul tau respinge orice gest de afectiune pe care tu incerci sa il faci. Dar, in loc sa te consumi cand vezi ca micutul tau te respinge sau ignora cand tu vrei sa il imbratisezi sau macar sa vorbesti cu el, mai bine incearca sa afli care sunt cauzele ce stau in spatele acestui comportament.

 

Ar trebuie sa incerci sa cauti metodele cele mai potrivite de a te apropia de micut. Fii atenta la temperamentul sau dispozitia pe care el o are la momentul respectiv. In acest mod, poti chiar evita situatiile neplacute in care micutul tau ar putea sa iti refuze afectiunea.

 

Independenta celui mic

 

Este bine stiut faptul ca fiecare copil prescolar va trece printr-o faza independenta sau razvratire impotriva tuturor, cu siguranta impotriva parintilor. Ea apare pe la varsta de 5 sau 6 ani, cand copilul incearca sa isi impuna propriile idei sau pareri. Si acesta este doar inceputul, deoarece cu cat copilul inainteaza in varsta, el va avea tot mai putina nevoie de parinti pentru ajutor constant in ceea ce priveste masa, imbracatul, spalatul si multe alte activitati pentru care pana atunci el depindea de ajutorul parintilor sai.

 

Majoritatea parintilor sunt confuzi si debusolati de acest comportament al copilului. Dar, adevaratul motiv este de cele mai multe ori pentru ca cel mic vrea sa fie stapan pe fortele lui si independent. Este ceva natural si de aceea el incearca sa isi indeparteze parintii cand se ofere sa il ajute. Nu trebuie nici sa te sperii, nici sa fii dezamagita de acest lucru.

 

De fapt, specialistii spun ca acesta este chiar un moment normal in dezvoltarea celui mic. In ceea ce priveste motivul care sta in spatele acestui comportament, este bine de stiut ca exista o serie de alte cauze. In unele situatii, cel mic nu este foarte dragastos din fire. Daca acesta este cazul puiutului tau, nu poti face decat sa il intelegi.

 

Cel mic iti arata ca este suparat

 

O situatie extrem de comuna este cea in care cel mic incearca sa iti arate ca este suparat pe tine, dintr-un motiv sau altul. In aceste cazuri, puiutul refuza afectiunea ta ca un mod de a iti arata ca ai facut ceva gresit in ochii lui. Ai grija sa fii atenta la comportamnetul micutului, pentru a iti da seama daca acesta este realul motiv al refuzului sau. Micutii se supara din orice, nu au foarte multa rabdare si de cele mai multe ori gasesc o serie de motive sa se supere pe parintii lor.

 

Desigur, exista si cazuri cand cel mic pur si simplu nu are dispozitia necesara pentru a fii foarte dragastos. Daca acesta este cazul, este bine sa ii dai puiutului tau libertatea de care el are nevoie.