Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Sunt unele lucruri care din pacate le poti surprinde doar daca esti acolo. De exemplu, copilul tau s-ar putea adresa cu apelativul „mama” educatoarei in timpul orelor pe care acesta le petrece la gradinita. Uneori copilul tau iti va povesti unele patanii pe care le-a avut acolo. Este bine totusi sa stii ca astfel de lucruri se pot intampla. Ai putea sa vorbesti cu educatoarea despre situatia intamplata deoarece daca copilul tau petrece mult timp in preajma ei, il duce la toaleta, se joaca cu el sau ii da sa manance, cel mic ar putea sa o confunde cu o mama.


Este indicat ca cel mic sa se spele cat mai des pe maini, mai ales inainte de mancare, dupa folosirea toaletei s-au dupa ce s-a jucat. Se pot intampla situatii, in toata agitatia aceea de la gradinita, ca educatoarea sa mai scape uneori din ochi copilul si faptul ca acesta sa nu se fi spalat pe manute cand ar trebui. Ai putea da vina pe educatoare, insa acest fapt tine si de educarea copilului. De aceea, este bine sa vorbesti cu copilul si sa il inveti ca este important ca el sa se spele pe maini in acele situatii-cheie. Constientizand ce pericole il pandesc atunci cand baga manuta murdara in gura, el va evita acest obicei nesanatos.


Trebuie avut grija daca micutul tau e alergic la unele substante sau e predispus la imbolnavire. In gradinita, curatenia se poate face cu solutii toxice periculoase. Aceste substante i-ar putea dauna grav sanatatii copilului tau. Trebuie sa vorbesti cu conducerea gradinitei sau educatoarea si pune-i la curent cu starea de sanatate a micutului tau. Masurile care pot fi luate cu privinta la aceasta problema sunt de exemplu sa fie curatata sala de clasa a copilului cu produse care nu contin toxinele care il afecteaza sau macar produse naturale. Este recomandat sa il inveti sa isi curete singur masa de joaca si sa se spele pe manute inainte de a le duce la gurita sau inainte de a manca.


Unele gradinite se bazeaza pe terapia calmarii cu ajutorul televizorului in cazul copiilor care au accese de furie. Nu este o metoda tocmai agreata de toti parintii, insa trebuie sa stii ca exista si o astfel de metoda practicata in unele gradinite. Copilul se poate da de gol acasa si iti va spune ca a vazut mai multe documentare interesante sau desene animate la televizor. Daca ai o regula stricta in privinta aceasta, discuta cu educatoarea si explica-i ca nu esti de acord cu timpul pe care micutul il petrece in fata televizorului si ti-ar place ca aceasta regula sa fie respectata si la gradinita.


Acestea sunt doar unele probleme ori situatii care pot fi intampinate de copilul tau la gradinita. Fii precauta si intereseaza-te ce metoda folosesc unele gradinite inainte de a iti inscrie copilul.