Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Mickey Mouse
    35,00 lei 27,00 lei Nu mai este in stoc

    save -8,00 lei

Newsletter

Fiecare copilul face unele prostioare sau boacane. Este ceva normal si natural, el face asta din pura curiozitate si din intentia de a explora lucruri noi. Nu trebuie sa te superi pe el, sa il certi sau chiar sa il pedepsesti. Totusi, nu toti parintii sunt rabdatori cu copii lor sau calmi si uneori spun lucruri fara sa isi dea seama. De multe ori, aceste lucruri spuse de nervi de catre parinti, pot marca copii pe o perioada lunga de timp.


“Daca ma iubeai, m-ai fi ascultat!” Orice ai face, nu conditiona iubirea copilului pentru tine din cauza anumitor devieri de comportament pe care cel mic le poate avea. Parintii vor ca prin aceasta replica, sa indrepte comportamentul copilului, dar nu fac altceva decat sa il intristeze pe cel mic si sa aibe resentimente care nu ar necesare. Ca parinte, tu stii foarte bine ca aceasta purtare a lui nu are nici o legatura cu iubirea sa fata de tine.


“Daca nu esti cuminte, te spun lui tata!” Nu este o idee prea buna sa il faci pe cel mic sa aibe frica de unul dintre parinti. Si nici nu e corect sa il transformi pe tata intr-un personaj negativ sau dur in ochii copilului. Cel mai corect si indicat este sa fiti amandoi egali in ochii celui mic si sa aveti impreuna un stil de educare pe care sa il aplicati.


“Pentru ca asa vreau eu!” Fiindca nu ai rabdare sa ii explici tot timpul copilului de ce nu este bine sa faca un lucru, ii spui aceasta replica cu tenta chiar autoritara care nu ofera prea multe detalii. Nu este o idea prea buna sa actionezi asa, deoarece nu vei rezolva nimic. Copilul va ramane nedumerit de ce nu poate face acel lucru, iar pe tine te va vedea ca un personaj negativ in aceasta situatie.


“De ce nu esti ca alti copiii?” Cea mai mare greseala pe care o fac majoritatea parintilor este sa isi compare micutul cu alti copii din jur care sunt mai cuminti, destepti, frumosi sau ascultatori. Specialistii spun ca aceasta este o greseala foarte mare intrucat cel mic va ajunge sa se considere inferior altor copilasi, pe care ii va considera a fi mai buni ca el. Comparatia cu alti copii nu il vor ajuta deloc pe cel mic, dar ii pot face chiar mult rau.


Desigur, pot exista multe alte cuvinte sau exprimari mai putin dorite pe care parintii le pot spune celui mic, chiar fara a isi da seama. Este foarte important sa fii mereu atenta la raspunsurile pe care puiutul tau le primeste. Tine minte ca cel mic invata totul de la tine si fiecare cuvant pe care il spui este important pentru puiutul tau.


Cand vine vorba de educatia sau cresterea micutului tau, exista o serie de lucruri importante. De fapt, foarte multi parinti sunt de acord ca educarea celui mic este un proces cat se poate de dificil si de important.