Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Pentru unii parinti, mai ales proaspetii parinti, alegerea scutecelor si modul lor de folosinta este de cele mai multe ori o dilema si prezinta multe batai de cap. Deseori, in magazine si mai ales in supermarketuri esti pus in situatia de a gasi o sumedenie de variante si preturi, deci nici nu este de mirare ca nu stii ce sa alegi. Exista scutece refolosibile, ecologice, de unica folosinta si mai ales foarte multe branduri de scutece. Inainte sa mergi sa cumperi scutece pentru bebelusul tau, este bine sa fii foarte bine informata si sa stii exact ce vrei sa cumperi, dar mai ales ce este mai bine pentru micutul tau.


De obicei, scutecele se impart in trei categorii mari: refolosibile, de unica folosinta si ecologice. Pentru fiecare dintre aceste trei categorii exista avantaje si dezavantaje. Tocmai prin aceste diferente, tu poti sa iti faci o idee si sa faci cea mai buna alegere pentru micutul tau. Mai trebuie sa tii cont de modelul de scutec care se potriveste cu nevoile copilului tau si desigur trebuie sa fie foarte practice.


Daca esti o persoana foarte ocupata, cel mai sigur vei opta pentru scutecele de unica folosinta, iar daca bebelusul tau are pielea hipersensibila este recomandat sa le folosesti pe cele ecologice. Cele de unica folosinta sunt considerate foarte eficiente si practice, dar din pacate sunt mai scumpe in comparatie cu cele refolosibile.


Pe de alta parte, specialistii spun ca nu toate modele de scutece care se afla pe piata sunt eficiente pentru sanatatea pielii copilului tau. Exista riscul ca unele scutece sa contina substante chimice nocive ce pot produce iritatii bebelusului.


Scutecele refolosibile sunt considerate cele mai sigure scutece pentru pielea bebelusului si sunt chiar mai ieftine decat alte modele de scutece pe care le gasesti pe piata. Ele sunt create din produse ca bumbac, bambus sau canepa. Insa, multi parinti spun ca scutecele refolosibile nu sunt chiar atat de practice. De aceea, poti opta pentru varianta eco sau bio, scutece care sunt create din materiale 100% naturale, foarte bune daca pielea bebelusului este mai sensibila.


Dupa ce te-ai documentat si ai aflat care este cel mai bun scutec care se potriveste cu nevoile bebelusului tau si care iti sunt tie cele mai la indemana sau practice variante, urmeaza un alt pas care se poate dovedi a fi destul de greu. Acest pas este sa alegi masura potrivita a scutecului. Greutatea este principala masura dupa care majoritatea parintilor se ghideaza. Ea se imparte in mai multe categorii de kilograme in functie de fiecare producator: 3.5-7.5 kg si 6.5-12kg.


Nu tot timpul te poti ghida dupa criteriul varstei si al greutatii. Trebuie sa tii cont si de nevoile celui mic, deoarece este important ca el sa se simta bine in scutecele alese de tine. Daca are o conformatie corporala mai solida, exista sansa ca bebelusul tau sa nu se simta bine intr-un scutec pe care l-ai ales strict in functie de greutatea avuta. La inceput este recomandat sa incerci mai multe scutece, pana gasesti unul care se potriveste perfect pentru puiutul tau.
Este foarte important pentru proaspetii parinti sa se documenteze si sa aleaga cel mai bun model de scutec pentru bebelulsul lor.