Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

In ziua de astazi un telefon mobil a devenit un accesoriu de care nu ne mai putem lipsi. Din diferite motive, parintii decid sa le cumpere copiiilor telefoane mobile inca de la varste fragede. Totusi, parerile sunt impartite cand vine vorba de varsta potrivita a copiiilor pentru a li se cumpara un astfel de accesoriu. Specialistii spun ca nu exista o varsta anume cand este indicat sa le cumperi copiiilor un telefon mobil, dar sunt cateva indicii care arata ca este sau nu pregatit sa foloseasca un telefon in mod responsabil si sa aiba grija de el.


Datorita tehnologiei din zilele noastre, copiii invata foarte repede sa foloseasca tablete, telefoane sau alte dispozitive electronice moderne chiar de la varste foarte fragede. De aceea, nu este de mirare daca micutul tau iti cere in mod insistent sa ii cumperi un telefon de ultima generatie. Achizitionarea unui astfel de dispozitiv este un lucru benefic si pentru tine deoarece vei avea ocazia sa tii legatura constant cu el, dar inainte de a lua aceasta decizie trebuie sa te convingi ca micutul tau este pregatit sa aibe grija de telefon.


Este greu sa estimezi la ce varsta este potrivit sa ii cumperi un telefon mobil dar se considera ca un copil prescolar este inca mic pentru o astfel de responsabilitate. Psihologii spun ca trebuie luat in calcul si gradul de dezvoltare fizica, intelectuala sau cognitiva pentru a decide daca este pregatit pentru a intra in posesia unei astfel de dispozitiv modern de comunicare. Multi dintre copiii sunt pregatiti sa foloseasca si sa aiba grija de un telefon mobil inca de la varsta de la 7 ani.


Specialistii sustin ca nu varsta este principalul criteriu de luat in considerare inainte de a-i achizitiona un telefon mobil. Este recomandat sa fii atenta la semnele care indica faptul ca copilul tau este suficient de dezvoltat pentru o astfel de responsabilitate. Daca observi ca se descurca singur la scris, baie, imbracat sau daca este ordonat si organizat cu lucrurile lui si are foarte mare grija cu ele, inseamna ca este responsabil si ar putea avea grija si de un telefon mobil.


Totusi, inainte sa ii cumperi un telefon mobil este indicat sa vorbesti cu el si sa ii explici la ce este bun un astfel de telefon si in ce scop se foloseste. El trebuie sa intelegea ca nu se foloseste doar la jocuri video sau se laude la scoala cu el.


Dupa ce te-ai decis si mergi sa ii cumperi un telefon copilului tau, tine cont de ultimele reguli care sunt destul de importante:


• Cumpara-i un telefon cat mai simplu, nu cu foarte multe functii care sa ii distraga atentia in timpul orelor la scoala sau sa uite care este menirea unui telefon mobil.


• Nu ii face abonament, deoarece la varste fragede nu stie cand sa se opreasca din vorbit la telefon si s-ar putea sa te trezesti cu o factura destul de costisitoare.


Acestea fiind luate in considerare, inainte sa ii predai telefonul tine-i un ultim instructaj despre cum se foloseste si ce are voie sau nu sa faca cu telefonul mobil.