Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Stim cu totii ca aproape toti copiii, atunci cand vine vorba de ochelari, aparate dentare sau chiar lentile de contact refuza sa le poarte sau chiar incep sa planga, respingand total acest nou obiect necesar. Unii medici nu recomanda purtarea lentilelor de contact pana aproape de varsta adolescentei. Problema nu este una medicala, ci una in care se pune intrebarea daca micutul este suficient de responsabil sau nu sa aiba grija si sa ingrijeasca ori sa poarte lentilele de contact. Deci, inainte de a lua aceasta decizie este bine sa te gandesti la cat este copilul tau de pregatit sa poarte lentile de contact si sa le ingrijeasca corect.


Specialistii spun ca urma unui studiu despre folosirea lentilelor de contact in pediatrie, copiii cu varsta intre 7-8 ani, varsta la care vederea incepe sa se dezvolte complet, sunt capabili si pregatiti sa poarte lentile de contact, sa le dea jos de pe ochi, sau sa le curete si sa le schimbe la data corecta.


Parintilor le este recomandat sa verifice cat este de disciplinat copilul lor, daca indeplineste unele sarcini medii sau usoare in interiorul casei, cum ar fi sa-si faca patul, sa dea de mancare cainelui sau sa faca curatenie in camera. Daca nu trebuie sa ii reamintesti in fiecare zi ce trebuie sa faca si este responsabil si ia in serios sarcinile pe care le are, atunci cel mai probabil copilul tau este pregatit sa renunte la ochelari in favoarea lentilelor de contact.


Unii parinti se intreaba care sunt beneficiile lentilelor de contact in cazul copiilor. Copiii au aceleasi beneficii precum adultii, care poarta la randul lor lentile. Insa copii au un plus deorece este posibil ca probleme lor de vedere sa se diminueze sau chiar sa se corecteze. Celor care sufera de miopie li se recomanda lentile de contact rigide, deoarece multi specialisti oftamologi sustin ca aceste lentile pot incetini progresul miopiei. Miopia apare de obicei la copiii intre 8 si 16 ani.


Totusi, lentilele de contact ofera copiilor mai multe beneficii la scoala, la joaca sau acasa:


• Lentilele de contact ofera o vedere periferica mai buna si maresc siguranta.
• Lentilele ofera copiilor o incredere mai mare in sine, mai ales la scoala unde daca poarta ochelari au impresia ca arata diferit fata de ceilalti si nu se poate integra in clasa sau intr-un grup de copii.
• Daca practica diverse sporturi, lentilele de contact pot fi mai sigure decat ochelarii, care in acest scop ar trebui fabricati dintr-un poicarbonat rezistent la socuri.
• Ultravioletele sunt mult mai periculoase in randul copiilor, astfel lentilele de contact pot diminua impactul lor.


Inainte ca micutul tau sa poarte ochelari explica-i care sunt instructiunile de folosire sau efectele secundare unei ingrijire incorecte a lentilelor:


• Pentru curatarea lentilor ii este interzis sa foloseasca apa plata, saliva, apa distilata sau solutie salina.
• In cazul fetelor, machiajul trebuie aplicat dupa ce si-au aplicat lentilele de contact.
• Schimbul sau imprumutul lentilelor de contact cu alte persoane este interzis.


Lentilele de contact pot fi mai comode pentru cel mic, dar exista si cazuri cand puiutul prefera ochelarii. Deci, in cazul in care cel mic are unele probleme de vedere, este bine sa il intrebi cum este mai simplu si mai comfortabil pentru el.