Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Multi parinti intra in panica cand se gandesc la trecerea de la copilarie la maturitate sau la viata de adult a micutului lor. Insa, daca incepi inca de la primii ani de viata a micutului tau ai sa vezi ca aceasta trecere de la copil la adult este o experienta frumoasa, in timp ce totul va deveni mult mai simplu.


Secretul consta in stimularea corespunzatoare a abilitatilor celor mai importante care il vor ajuta pe copil pe parcursul vietii. Acest proces nu este usor, insa daca se face treptat si cu multa rabdare, ai sa vezi ca nu e chiar atat de greu pe cat crezi.


Gradinita este primul pas care trebuie facut in procesul pregatirii pentru viitor. Aceasta este prima etapa de trecere de la copil mic la prescolar si este un moment important in viata celui mic. Chiar daca de cele mai multe ori lucrurile nu sunt privite din aceasta pespectiva, gradinita este un pas important spre maturitate a copilului.


La gradinita cel mic intra in contact cu primele abilitati importante pe care trebuie sa le invete si care prind cu adevarat radacini: scrisul, sociabilitatea, cititul, limbajul, comunicarea si independenta. Acestea vor fi esentiale pentru pasul urmator, adica scoala.


Tu ca parinte, va trebui sa il lasi pe cel mic sa isi manifeste curiozitatea fata de lucrurile noi care au intrat in viata lui, sa il lasi sa greseasca si sa invete din aceste greseli, dar si sa il ajuti sa gaseasca solutiile corespunzatoare la micile lui probleme pentru a descoperi chiar singur cea mai potrivita si corecta cale de rezolvare. Invata-l sa fie creativ si ajuta-l sa isi gaseasca propria lui identitate.


Pasul urmator in viata copilului este scoala. Daca la gradinita, abilitatile si curiozitatile copilului au prins radacini, la scoala el le va aprofunda si le va pune intr-o lumina mult mai valoroasa. Scoala este cea mai importanta etapa in viata copilului inainte de viata de adult. Ea il va ajuta pe micut sa dezvolte mult mai multe abilitati sociale si intelectuale.


Scoala il mai poate ajuta pe copil la dezvoltarea anumitor abilitati practice, ele constand in rezolvarea mai multor situatii complexe si gasirea acestor solutii corecte si potrivite chiar de el insusi. Pana la finalul scolii, copilul are sansa sa isi gaseasca propria vocatie si identitate. Unii specialisti spun ca scoala are misiunea de a construi micutilor o personalitate creativa, puternica si intelectuala, dar si de a transmite valori eficiente precum respectul, bunul simt si etichitatea.


Fiecare etapa in dezvoltarea celui mic este importanta. Si fiecare dintre aceste etape are rolul de a il ajuta pe puiutul tau sa fie un pic mai pregatit pentru viata de adult. Cu siguranta, sa il pregatesti pe cel mic pentru viata de adult este un lucru cat se poate de dificil si complicat. Ceea ce poti face este sa acorzi importanta cuvenita fiecarei etape din viata puiutului tau si sa te asiguri ca ceea ce isi insuseste contribuie la buna sa dezvoltare.