Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Dansul este una dintre disciplinele care iti pot mentine copilul in forma intr-un mod placut, distractiv, elegant si amuzant. Aceasta activitate este una extrascolara care il ajuta pe cel mic sa isi faca mai multi prieteni, dar il si stimuleaza sa se mentina in forma si sa acumuleaze o multime de abilitati fizice, emotionale si intelectuale. Ca parinte e bine sa te documentezi in privinta acestor activitati extrascolare, care sunt beneficiile lor si cu ce il pot ajuta pe cel mic.


Dansurile, in general, au deosebit de multe beneficii, incluzand beneficii de ordin mental, emotional si fizic. Toate aceste beneficii sunt utile in dezvoltarea celui mic, atat fizica cat si psihica. Multi specialisti sustin ca dansurile sunt o arta care iti dau posibilitatea de a deschide noi orizonturi in modul de dezvoltare si crestere a micutului.


Daca copilul tau este inca la o varsta frageda, dansul poate aduce beneficii importante in dezvoltarea lui fizica. Pentru el, cursurile de dans vor fi utile deoarece il mentin in forma, il ajuta sa isi dezvolta muscultara si sistemul osos, sa consume o cantatite buna de energie si sa invete sa osi coordoneze miscarile. Dansul poate preveni mai multe afectiuni de postura sau lombalgii, scolioza sau alte afectiune ale coloanei vertebrale.


Dansul poate oferi si alte beneficii utile pentru copilul tau. El imbunatateste functiile sistemului nervos central, stimuleaza functiile celebrale, contribuie la procesul gandirii, imbunatateste concentrarea si memoria.


Totusi, pe langa ajutorul oferit la sanatate, dansul poate ajuta copilul sa isi dezvolte abilitati sociale importante. Odata ce iti inscrii copilul la un anumit curs de dans, el va trebui sa se integreze intr-un colectiv, in care va lua contact cu copii din diverse medii sociale si de varste diferite. Participarea lui la cursurile de dans ii ofera copilului posibilitatea de a isi face prieteni noi si de a interactiona cu ei. Odata cu crearea de noi prieteni, copilul ii va creste si stima de sine. El se va simti bine in propria piele si va reusi sa descopere talente si calitati pe care el nu stia ca le stapaneste.


Participarea copilului la diferite cursuri de dans va duce la o puternica dezvoltare emotionala a celui mic. De fapt, specialistii spun ca unul dintre cele mai importante beneficii ale cursurilor de dans pentru cel mic este impactul asupra dezvoltarii emotionale si a stimei de sine. O stima de sine puternica il ajuta pe cel mic sa se simta mai bine in propria sa piele, ajutandu-i in acelasi timp sa fie mai increzator in fortele proprii.


In cazul in care consideri ca micutul tau ar beneficia de participarea la anumite cursuri de dans, trebuie sa stii ca exista o gama destul de variata de astfel de cursuri, din care poti alege. Cursurile de balet de regula sunt mai populare printre parintii de fetite, insa aceasta nu este o regula. Dansurile de societate, dansul sportiv sau dansurile populare pot fi si ele o alegere pentru micutul tau. Incearca sa observi ce tip de dans si de muzica prefera cel mic si alege varianta cea mai potrivita pentru puiutul tau.