Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

1 Iunie este Ziua Internationala a copilului, o zi in care cel mic este in centrul atentiei, primeste o serie de cadouri frumoase si sarbatoreste alaturi de cei dragi, precum si de alti micuti. O sarbatoare in foarte multe tari, Ziua Copilului a fost celebrata astazi si in Romania.
Ce este ziua copilului?


Ziua copilului a fost celebrata pentru prima data in anul 1925, de catre cele 45 de tari care au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. De fapt, astfel a aparut ceea ce numim noi astazi Ziua Copilului. Aceasta sarbatoare a avut loc la inceput in luna august. Inca, in unele tari, ziua copilului este sarbatorita in aceasta luna. Totusi, acest lucru nu este o regula.


Poate pare usor ciudat pentru noi, insa tari precum Brazilia sarbatoresc ziua copilului in luna octombrie. In Japonia micutii au ziua lor pe data de 5 mai. Mexic sarbatoreste ziua copilului in 30 aprilie, pe cand Turcia in 23 aprilie. 


Pentru prima data, ziua copilului a fost sarbatorita la nivel national de catre Turcia, in aprilie 1920. ONU a sustinut intotdeuna Ziua Internationala a Copilului ca acea zi in care fiecare dintre noi poate pune interesul si dorintele celui mic pe primul plan. Declaratia cu privire la drepturile copilului a fost aprobata in anul 1959. Inca de atunci, ziua copilului a inceput sa se bucure de o popularitate tot mai mare in randul celor mici. Desigur, si parinti au fost incantati de acest lucru, putandu-se bucura de fericirea celui mic. Fara indoiala, cel mici adora aceasta zi, pe care o asteapta cu nerabdare intregul an.


In multe locuri din lume, intreaga luna iunie este luna celor mici. Si pentru ca aceasta luna abia a inceput, poti sa il ajuti pe micutul tau sa se simta cat mai special in fiecare zi. Parintii trebuie sa stie ca ziua copilului este de fapt un prilej frumos de a sarbatori copilaria. Alaturi de cel mic acest lucru poate fi chiar mai deosebit. Desigur, cel mic asteapta cu nerabdare ziua de 1 iunie, in fiecare an.


Pe langa cadoul pe care puiutul il primeste de 1 iunie, cel mic are ocazia de a participa la o serie de spectacole frumoase. Spre marea sa incantare, poti chiar planifica activitati deosebite de 1 iunie. Nu uita ca intreaga saptamana sau chiar luna poate fi una de sarbatoare pentru cel mic. Si desigur, pentru ca puiutul sa fie si mai fericit, cadoul care marcheaza aceasta zi trebuie sa fie unul special. Micutz.ro te ajuta intotdeauna sa gasesti cele mai frumoase jucarii pentru micutul tau.


Prima zi de vara, 1 iunie, este una dintre cele mai frumoase zile ale anului pentru micutul tau. Se spune ca copilaria dureaza toata viata si ramane mereu in sufletele noastre, pe cand noi invatam, din cand in cand, sa o redescoperim. Deci, luna iunie nu trebuie sa fie un prijez de sarbatoare doar pentru cel mic. Fiecare dintre noi ne putem bucura de aceste zile frumoase.
Tu cum ai sarbatorit 1 iunie alaturi de micutul tau?