Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Set de Ceai
    45,00 lei 39,00 lei Nu mai este in stoc

    save -6,00 lei

Newsletter

De cele mai multe ori, cei mici sunt destul de reticienti la schimbare. De fapt, pentru cel mic schimbarea nu este niciodata ceva pozitiv, cel putin din punctul sau de vedere. Indiferent de natura acestei schimbari, cel mic tinde sa sufere. Desigur, se poate intampla cu usurinta ca parintii sa fie nevoiti sa isi schimbe locuinta sau mai mult decat atat sa trebuiasca, dintr-o serie de motive, sa il mute pe cel mic la o alta scoala. Desigur, o familie poate trece prin momente si mai dificile, precum un divort. Cu siguranta, acest lucru inseamna o schimbare importanta pentru intreaga familie si mai ales pentru cel mic.


Schimbarea locuintei


Totusi, desi in foarte multe cazuri cel mic este reticient la schimbare, pot exista si situatii cand mutarea intr-o casa noua este un lucru entuziasmant pentru cel mic. Spre exemplu, daca parasiti apartamentul micut pentru o casa cu curte, cel mic va fi cu siguranta incantat. In cazul in care cel mic are multi prieteni deja in vechia zona in care locuia, trebuie sa il ajuti sa isi faca prieteni noi si sa vada toate avantajele pe care mutarea i le poate aduce.


Copiii, in functie de varsta si personalitatea fiecaruia, pot socializa mai mult sau mai putin usor. Faceti cateva vizite in zona in care va veti muta inainte de acest moment important. Incearca sa il ajuti pe cel mic sa se obisnuiasca cu tot ce se afla in jur, dar puteti chiar incepe sa cunoasteti si vecinii. Astfel, cel mic se va invata cu lumea si se va acomoda mai usor.


Schimbarea scolii


Daca schimbarea locuintei poate fi vazuta pozitiv de catre cel mic, schimbarea scolii este chiar un moment mai dificil pentru acesta. Cel mic se obisnuieste cu greu intr-un colectiv nou. O clasa noua inseamna atat colegi, cat si profesori necunoscuti. Cel mai probabil, cel mic nu are prieteni doar in zona in care locuiati, ci si la scoala. Parasirea prietenilor dragi este greu de depasit de catre cel mic. Tocmai de aceea, trebuie sa il ajuti pe puiutul tau sa inteleaga ce inseamna acesta schimbare.


Inainte de mutarea la noua scoala, este important ca cel mic sa cunoasta institutia, cativa profesori, dar si colegi. Incearca sa il ajuti sa cunoasca cativa copii din clasa noua, pentru a il ajuta sa se adapteze mai usor la noul mediu in care va intra. Daca cel mic isi va face un prieten nou aici, totul va fi mai simpu.


In cazul in care urmeaza o mutare in familia ta, care il afecteaza pe cel mic, nu conteaza ca este vorba de schimbarea locuintei, a scolii sau a gradinitei pe care puiutul o frecventeaza, este important sa te asiguri ca cel mic este pregatit pentru aceasta schimbare.