Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

De ceva timp, in majoritatea parcurilor se gasesc fel si fel de jucarii pentru copii. Cu siguranta, toti copii sunt incantati de aceste jucarii cu care se pot distra de fiecare data cand se afla intr-un parc. Chiar daca ofera o sursa grozava de distractie pentru copilul tau, ca parinte trebuie sa fii in tema cu cateva lucruri legate de aceste jucarii si cat de in siguranta este micutul tau atunci cand le foloseste. Mai jos sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi cat timp esti in parc cu copilul tau.


Inainte de a iesi cu el in parc este bine sa il inveti pe micutul tau anumite reguli legate de buna purtare a lui la locul de joaca. Cu siguranta, in parc vor fi mai multi copii si s-ar putea sa iasa chiar si o cearta intre cei mici mai ales, daca cineva a ocupat locul de joaca favorit al copilului tau. De aceea, asigura-te ca l-ai invatat cateva reguli pe care el trebuie sa le respecte. Unele dintre aceste reguli sunt:


• Sa nu foloseasca jucariile altuia fara aprobarea lui
• Sa foloseasca jucariile din parc doar in scopul pentru care ele sunt create
• Sa nu se certe cu ceilalti copii
• Sa nu arunce gunoaie pe jos
• Sa nu taie randul in cazul in care este coada la o anumita jucarie din parc
• Sa vorbeasca frumos


Tu ca parinte, ai obligatia sa ii creezi copilului tau un mediu de joaca cat mai in siguranta. Atunci cand ajungi in parc asigura-te ca micutul tau se afla in perfecta siguranta in preajma oricarei jucarii sau dispozitiv. Copilul tau va fi foarte incantat cand va ajunge in parc, deci cel mai probabil va avea tendinta de a se da pe toate dispozitivele de joaca prezente aici. El nu va fi atent la toate pericolele care il pandesc in parc, de aceea tu trebuie sa fii atenta si ii asiguri copilului un mediu de siguranta. Pentru asta trebuie sa urmezi cativa pasi:


• Verifica nisipul sau terenul din parc, sa nu aiba obiecte care l-ar putea rani pe copilul tau, cum ar fi bucati ascutite, cioburi sau chiar siringi.
• De preferat ar fi sa va jucati in nisip, deoarece copilul tau va fi foarte agitat, deci o cazatura s-ar putea sa fie inevitabila. De aceea, este bine sa te asiguri ca micutul cade pe o suprafata moale.
• Inainte de utilizarea unui dispozitiv de joaca, du-te sa verifici fiecare leagan, balansoar sau masinuta, sa fie in perfecta stare de utilizare si sa nu reprezinte niciun pericol.
• Cat timp copilul tau se joaca, supravegheaza-l incontinuu pentru a nu fi in pericol datorita aventurarii lui printre jucarii.
• Fiecare parc de joaca este plin de microbi, iar copilul tau are tendinta de a baga fel si fel de jucarii in gura. Este recomandat sa il educi si sa stie ca nu are voie sa isi bage manuta sau fiecare jucarioara in gura.


Joaca in aer liber este benefica pentru fiecare copil si pentru dezvoltarea lui personala. Nu ezita sa il incurajezi pe copilul tau sa se joaca cu alti copii, sa isi faca noi prieteni si sa imparta jucariile sale cu alti copii. In acest fel, copilul tau isi dezvolta partea de sociabilitate.