Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Copiii stiu inca de mici ca exista unele reguli care sunt considerate a fi reguli de baza si care nu trebuiesc incalcate. Aceste reguli sunt piatra de temelie pentru buna lor crestere si dezvoltarea lor personala. Copiii trebuie sa isi formeze bunul simt de mici, pe cand a avea respect fata de alte persoane este un lucru ce nu trebuie niciodata neglijat. Parintii au obligatia sa isi invete copii de mici cum sa se comporte in societate si sa aibe bune maniere. Insa, unele reguli sunt facute pentru a fi si incalcate.

 

Aceste reguli pot include sa nu alergi prea tare sau sa nu te joci in nisip sau noroi pentru ca te murdaresti. Aceste reguli care sunt cu siguranta incalcate mai de toti copii, intrucat pana la urma sunt experiente care le fac copilaria mai frumoasa. Mai jos este o lista de reguli care de obicei sunt incalcate de majoritatea copiilor.


Sa nu te joci cu mancarea!


Cand copilul tau intra in contact cu mancarea, iese un adevarat razboi. Copilul are mereu tendinta sa se joaca cu mancarea si sa o arunce din farfuria. Ca parinte vei avea o misiune grea si de obicei va fi si zadarnic sa incerci sa il inveti pe prichindelul tau sa manance frumos. Dupa ce va termina de mancat, podeaua, peretii, masa si hainele lui vor fi aproximativ toate pline de mancare. Este mai bine sa te relaxezi si sa iti iei putin timp sa te uiti la puiutul tau cum se joaca cu mancarea, cu siguranta te va face sa razi. Crezi ca merita sa te agiti in zadar? El va fi incatat de noua sa experiena si tu privindu-l te vei simti amuzata.


Sa nu alergi prea tare pentru ca te lovesti!


Este de inteles ca job-ul de parinte nu este unul usor si esti mereu ingrijorata si stresata ca prichindelul tau sa nu pateasca nimic. Copii au foarte multa energie cand sunt mici si trebuie sa o consume. De aceea, in cea mai mare parte a timpului ei vor alerga fie prin casa, fie la locul de joaca. Prima ta tendinta este sa strigi dupa el sa nu alerge. Vanataile, juliturile sau zgarieturile sunt semne de care isi va aduce aminte cu drag cand va fi mare. Aceste lovituri fac copilaria lui mai completa si se va amuza cand isi se va gandi la ea. Este mai bine sa treci uneori cu vederea peste aceste nazbatii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija de micutul tau sau il lasi mai tot timpul sa alerge si sa cada pe jos.


Nu fa asa mare galagie!


Este neplacut ca in casa ta sa fie tot timpul galagie datorita tipetelor pe care le face micutul tau. Nu este un lucru necunoscut ca micutii pot fi foarte galagiosi, mai ales la varse fragede. Ei au tendita sa cante sau sa imite sunete animale intr-un ton alert. Pentru parinti acest lucru este uneori deranjant mai ales cand sunt obositi sau vor sa doarma. Insa, cand copilul se joaca cu alti micuti, este bine sa il lasi sa se exprime liber, deoarece acestea vor deveni pe viitor amintiri frumoase. Trebuie sa intelegi ca aceste tipete sunt manifestarile lui de fericire.