Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Set Bucatarie
    48,00 lei 43,00 lei Nu mai este in stoc

    save -5,00 lei

Newsletter

Cu siguranta, nimeni nu isi mai aduce aminte de primele lucruri facute in primul an din viata. Cum ar fi perioada cand ai renuntat la biberon sau la suzeta, primele mazgalituri care le-ai facut pe o foaie, cand ti s-a facut prima fotografie sau prima palma primita la fundulet pentru ca nu ai fost cuminte. Aceste lucruri sunt amintiri care practic au disparut din memoria noastra.

 

Oricat de mult am incerca, nu ne vom aduce aminte. Este pacat, deoarece aceste amintiri pot fi cele mai frumoase pe care le poate avea o persoana. Cu siguranta, cand prichindelul tau va ajunge la maturitate, nu isi va mai aduce aminte de aceste experiente. De aceea, nu ezita sa ii filmezi fiecare lucru nou pe care il face. Cand va fi mare, puiutul tau va savura fiecare filmare in parte. Oricum, cine nu ar vrea sa aiba o filmare cu primii lui pasi facuti?


Multi specialisti au ajuns la suprafata acestei probleme. Se spune ca adultii au unele lipsuri de memorie legate de perioada copilariei, in special perioada de dinainte de varsta de 6 ani. Chiar si astazi se fac cercetari asupra acestei probleme. Perioada dinainte de 6 ani se numeste amnezia copilului, iar ea se incheie undeva pe la 4 ani. Din pacate, cauzele acestei amnezii nu au fost descoperite inca.


Aceasta este lista cu unele dintre lucrurile pe care majoritatea persoanelor nu si le aduc aminte.


Primii Pasi


Momentul cand copilul face primii pasi din viata lui este un moment foarte important in viata fiecarei persoane. Practic, acel moment este cand prichindelul ajunge sa fie stapan pe propriile lui picioare. Nu mai trebuie tinut in brate sau ajutat de cineva sau ceva sa mearga. De asemenea, noua lui experienta este un prilej de bucurie si pentru parinti. Ei sunt foarte entuziasmati de primii pasi ai copilului lor. Acesta este un moment memorabil, la fel care aparitia primului dintisor sau taierea motului. Sunt amintiri pretioase si emotionante pentru parinti, dar din pacate micutul nu isi va putea aduce aminte de astfel de momente.


Prima litera sau cifra scrisa


In perioada in care micutul are 3-4 ani, el va lua pentru prima data un pix sau creion in mana si va incerca sa scrie ceva pe foaie. Aceasta experienta se poate intampla si la gradinita, care este de asemenea o perioada confunza pentru multi copii. Multe dintre lucrurile experimentate la gradinita sunt practic uitate. In primii 3 ani ai copilariei, prichindelul va incerca sa scrie prima litera sau cifra pe hartie. Ca parinte, este bine sa tii amintire acea foaie pe care el a mazgalit si sa i-o daruiesti mai tarziu la maturitate. In acest fel, el va putea vedea cum a mazgalit prima litera sau cifra.


Prima jucarie preferata


Fiecare dintre noi am avut o jucarie preferata. Fiind mici, copii isi schimba jucaria preferata de la o zi la alta. Totusi, prima jucarie preferata va avea o semnificatie speciala. Incearca sa ii pastrezi prima jucarie preferata, deoarece copilul tau sigur nu isi va aduce aminte care a fost. Cand va fi mare el va putea sa i-o daruiasca mai departe copilului lui.