Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

In cazul in care ai o familie mai numeroasa si fericita cu mai multi copii, trebuie sa iti imparti timpul si dragostea cu fiecare copil in parte. Timpul trebuie impartit egal cu fiecare dintre copii, altfel vor interveni gelozia si apoi certurile intre cei mici. Cand sunt mici, copii au tendinta de a fi gelosi si cel mai probabil nu ai vrea sa risti o rivalitate fraterna intre ei. Fiecare copil are nevoie si de atentie individuala si trebuie sa ii arati cat de mult ii iubesti. Luand in considerare toate aceste aspecte, incearca sa iti imparti timpul in asa fel incat sa fie toata lumea multumita. Mai jos, vei gasi o lista in care vom incerca sa te ajutam sa iti imparti timpul cu fiecare copil in parte, evitand gelozia si invidia intre frati.


Planifica seri tematice


Incearca sa inventezi o traditie in familie. De exemplu, la sfarsitul fiecarei luni poti sa programezi seri in care sa stai fie cu doar tu cu baietelul sau doar tu cu fetita ta si apoi seri mixte in care schimbi rolurile cu sotul tau. Daca vei fi atenta la organizarea acestei seri si o vei face cat mai frumoasa si distractiva, cu siguranta copii tai vor fi multumiti si fericiti, si cei mici nu vor avea impresia ca sunt dati la o parte de vreunul dintre parinti.


Activitati de curatenie separate


Activitatea de curatenie in casa este foarte importanta. Este bine sa ii implici pe copilasii tai in aceasta activitate inca de mici, intrucat in modul acesta ii inveti sa fie responsabili si sa inteleaga ca este bine sa pastrezi curatenia in casa si sa nu isi imprastie jucariile prin toate colturile. Ca sa fie mai distractiv, faceti doua echipe: una tu cu unul dintre micutii vostrii, si cealalta tata cu celalat puiut. Dupa ce echipele sunt facute, impartiti sarcinile. In acest fel relatia dintre voi si copii va fi una si mai stransa, iar copii vor simti ca au un rol important in treburile care privesc intretinerea casei. Dupa ce ati facut jumate din curatenie, schimbati echipele, in felul acesta veti petrece timp egal cu fiecare in parte.


Afla interesele si pasiunile copiilor tai


Incearca sa urmaresti si sa afli care sunt pasiunile copiilor tai. In acest fel, vei putea sa transformi aceste interese in activitati petrecute cu fiecare copil in parte. Poate unul dintre copii tai manifesta o pasiune pentru gatit. Atunci, incearca sa iti programezi orarul in asa fel incat sa petreci cat mai mult timp cu el in bucatarie gatind si invatandu-l cateva dintre secretele tale culinare. Ai grija totusi ca timpul sa fie egal petrecut cu fiecare micut, evitand eventualele certuri.


Weekend-ul in doi


O data pe luna, poti planifica cate o iesire in aer liber sau o plimbare spre o destinatie mai indepartata. Vorbeste cu sotul tau si organizati o iesire cu fiecare copil in parte. Tu sa pleci cu fetita, iar sotul tau cu baietelul. Cat timp ei sunt plecati la pescuit sau alte drumetii, tu poti merge cu fetita la cumparaturi sau in unele locuri in care te poti relaxa alaturi de ea si va puteti distra in acelasi timp. Aceste iesiri sunt benefice pentru voi si pentru relatia dintre parinti si copii.