Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Toti parintii trebuie sa stie ca relatia lor reprezinta un model de educatie si de viata pentru copilul lor. Din acest exemplu el isi formeaza anumite principii si valori morale pentru viitor. Familia este cel mai puternic instrument din invatare a micutului vostru, modul in care voi va comportati si cum decurg lucrurile il va influenta pe copil.

 

El va invata anumite lucruri pe care si el la randul lui le va pune in practica cand va fi matur si va stii ce este aia viata de cuplu. El trebuie invatat ce este respectul pentru ceilalti, pentru angajament, pentru dragostea neconditionata si cel mai important ce inseamna sa ai anumite responsabilitati. Toate aceste lucruri el va invata de la voi si de la felul cum va comportati voi in familie. Mai jos vom detalia ce inseamna fiecare aspect in parte:


Ce inseamna o casnicie fericita


Desigur, este prea mic pentru a intra in discutie faptul de a se casatori, dar este important ca de mic sa stie care sunt valorile si principiile unei casnicii fericite. Nu este de ajuns sa fiti parinti buni doar cu copilul vostru, este important sa fiti doi soti fericiti, intelegatori si sa va iubiti. Copilul vede ce se intampla la voi in familie, cat sunteti de fericiti si ce inseamna iubirea. Daca formati un cuplu perfect si va ajutati unul pe celalalt, va acordati timp, sunteti intelegatori sau daca investiti energie in relatia voastra. Aceste lucruri cu siguranta copilul le va vedea si pe viitor le va pune si el in aplicare cand va fi timpul sa isi formeze o familie.


Respectul pentru ceilalti


Respectul pentru ceilalti si pentru persoana iubita cred ca este unul dintre cei mai importanti factori pe care copilul tau trebuie sa il invete. Cand este mic ii este greu sa invete si sa inteleaga ce este acela respect. Ce este bine de stiut, este faptul, ca pentru a invata ce este aceea sa ai respect, nu trebuie sa folosesti neaparat cuvinte. El va intelege doar prin simplul fapt ca vede la voi cum va respectati unul pe celalalt sau cum ii respectati pe cei din jurul vostru.

 

Aceasta este o lectie importanta pe care copilul vostru o va invata. Felul in care vorbesti sau te comporti cu sotul tau, chiar daca greseste uneori, va fi o lectie valoroasa pentru copilul tau. El va stii ca trebuie sa ne respectam aproapele, indiferent de comportamentul celui de langa noi.


Responsabilitatea


In familie uneori sunt si momente grele si de cumpana. Trebuie sa treceti peste ele si sa dati dovata ca sunteti puternici si uniti. Numai asa copilul poate invata o lectie valoroasa. Acea lectie este ce inseamna sa ai responsabilitate. Micutul vostru trebuie sa vada la voi ca puteti trece peste orice obstacol, chiar daca este vorba de furstrare, de probleme financiara, neintelegerile cu sotul tau sau daca ramane unul dintre voi fara loc de munca.

 

Invata-l pe copilul tau ca mariajul nu inseamna doar fericire si perfectiuni, uneori mai dai de anumite greutati peste care trebuie sa treci pastrandu-ti calmul si cel mai important, sa fii unit cu partenerul tau de viata.