Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Crezi ca micutul tau are un program prea incarcat? Ca parinte trebuie sa ii organizezi programul, in asa fel incat sa nu resimta oboseala sau sa fie prea stresat. Daca copilul tau are un program supraincarcat nu este bine deoarece acesta duce la extenuarea emotionala si fizica si risti ca el sa aiba pe viitor probleme serioasa de sanatate sau de comportament.

 

Trebuie sa ai grija si sa ii organizezi cu grija activitatile de relaxare si odihna cu cele educationale si extracuriculare. Copilul tau are nevoie de multa odihna, mai ales cand este in crestere. Fa-i un orar in asa fel incat sa aiba si putin timp de odihna in timpul zilei.


Prichindelul tau ar putea sa dea semne de oboseala, deoarece este suprasolicitat. Tu, in momentul acela, ar trebui sa iti dai seama dupa anumite detalli sau gesturi pe care le face. Asta in cazul in care el nu vine sa iti spuna direct ca este obosit din cauza ca ii este frica sa nu te dezamageasca pentru ca nu poate face fata progamului impus de tine.

 

Nu cred ca exista un numar limitat de activitati extrascolare pe care majoritatea copiilor il practica. Un numar care garanteza ca cei tineri nu se simt obositi si pot face fata cu succes acestor activitati. Deobicei ii poti citi comportamentul sau chipul copilului tau pentr a-ti dea seama ca este obosit. Trebuie sa fii atenta la aceste detalii. Mai jos sunt enumarate cateva semne pe care copilul tau s-ar putea sa le manifeste:


Probleme de sanatate


Programul supraincarcat al copilului ii poate afecta serios sanatatea. Presiunea fizica sau emotionala ii poate aduce simptome precum dureri de burta, stare de greata, dureri de cap si multe altele. Majoritatea parintilor vor ce e mai bun pentru copilul si cu siguranta vor ca micutul lor sa fie cel mai inteligent din clasa.

De aceea, ei pun presiune pe copil si ii incarca cat mai mult timpul liber al copilul cu fel si fel de activitati extracuriculare. Acest lucru se revarsa asupra copilul si poate fi o presiune uriasa pentru el mai ales ca nu este obisnuit cu un astfel de program. Din pacate, unii parinti nu isi dau seama ca pot da serios peste cap sanatatea copilului si urmarile pot fi mult mai grave in viitor. Uneori copii cedeaza si incep sa ia note proaste la scoala si sa se implice in cat mai multe conflicte cu colegii.


Stare de moleseala


Deobicei cand copii sunt suprasolicitati, primul lucru este sa dea semne de moleseala sau de somnolenta. Ei nu mai au chef de nici o activitate fizica sau sa practice jocul lor preferat. Oricat de mult ai incerca sa il convingi sa faca putina miscare fizica, el te va refuza. In momentul acela el vede doar patul in fata ochilor si vrea cu insistenta sa aiba cat mai multa liniste.


Izolare sociala


In conditiile de stres si oboseala, cel mic va incerca sa se izoleze tot mai mult de societate. El va sta tot mai mult in camera lui si va respinge orice fel de contact. In cel mai rau caz, asa se va comporta si la scoala, va sta retras si va incerca constant sa se izoleze de ceilalti colegi.