Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Buna dispozitie este foarte importanta pentru rutina zilnica a copilului tau. Fara ea, el va deveni destul de mofturos si va avea o dispozitie negativa care ti-ar putea-o transmite si tie. Pentru buna sa dispozitie poti incerca tot felul de metode si nu intotdeauna solicitante. Poti incerca de la yoga pana la simple dansuri prin parc sau in casa.

Medicii ne explica ca creietul copilului secreta endorfine si seotonina, mai pe inteles, horomoni ai relaxarii si fericirii. Acesti hormoni reusesc sa combata proasta dispozitie sau stresul si redau copilului buna dispozitie. Sunt foarte multe metode simple la care poti apela pentru buna dispozitie a copilul dar, de ce nu, si pentru buna dispozitie a ta. Uite cateva dintre aceste metode simple:


Plimbari in aer liber


O plimbare usora in aer liber. Ce poate fi mai simplu? Nu trebuie sa apelezi la bicicleta sau la role pentru a face o plimbare usoara si frumoasa alaturi de copilul tau prin parc sau pe o strada nu prea aglomerata. Specialistii spun ca aceste plimbari simple pot preveni despresia si reda starea de bine a copilului eliminand tensiunile din organism. Chiar a fost demonstrat la o Universitate din Scotia, precum ca mersul pe jos elimina anxietatea si depresia. Asa ca, poti pune in practica aceasta activitate alaturi de prichindelul tau, intr-o dupa-amiaza frumoasa sau inaintea de apunerea soarelui cand este mai racoare. Plimbarile ajuta mult si la conditia fizica prevenind obezitatea.


Exercitii de yoga


Exercitiile de yoga sunt cele mai benefice exercitii de relaxare atat a corpului cat si a mintii. Ani la rand, multe persoane apeleaza la acest exercitiu pentru a-si gasi pacea interioara si pentru relaxarea corpului. Exercitiile de yoga pot si aplicate si acasa, nu doar daca iti inscrii copilul la un curs specializat de yoga. Te poti documenta de pe net in privinta acestui aspect si sa pui aplicare impreuna cu copilul tau cateva exercitii de yoga usoare. Este important sa gasesti acea conexiune cu energiile care iti relaxeaza corpul si care reusesc sa indeparteze anxietatea. Exercitiile de yoga mai pot fi benefice in buna dezvoltare a concentrarii si a atentiei copilului.


Inot


Inotul este o alta activitate prin a carei practicare se poate reduce riscul de anxietate, depresie si reda buna dispoizitie a copilului. Pe langa acest fapt, inotul este un sport care poate face minuni asupra corpului si a dezvoltarii celor mici. Daca iti duci copilul la inot pentru cateva ture de bazin zilnice, vei vedea ce beneficii poate aduce asupra corpului acest sport. Nu ezita sa intri si tu in apa pentru putina miscare.


Plimbari cu bicicleta


Asemanator acelor plimbari usoare prin parc, plimbarea cu bicicleta necesita depunerea unui efort mai mare, dar si rezultatele sunt pe masura. Cu siguranta toti copii sunt fascinati de plimbarile cu bicicleta si majoritatea dintre ei au cate o bicicleta pe masura lor. Ei se bucura de fiecare pe plimbare care o fac prin parc. Aceasta activitate reda instant buna dispozitie a copilului si o miscare fizica nu strica niciodata. Alatura-te si tu si plimbati-va cu bicicleta cate 30 de min pe zi, ai sa vezi cat de important este o astfel de miscare fizica atat pentru organsim cat si pentru buna dispozitie.