Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Probabil te intrebi ce sunt activitatiile extracuriculare si la ce sunt bune ele. Aceste activitati extracuriculare au un rol important in viata unui copil si il modeleaza pe ceea ce vrea sa faca el pe viitor. Activitatile extracuriculare sunt caile prin care copilul tau reuseste sa descopere care sunt cu adevarat pasiunile lui, talentele pe care poate le poseda si aptitudinile lui. Scoala este facuta sa puna fundatia unei educatii solide, educatie care este necontestabil de necesara in viata, dar lucrurile pe care prichindelul tau le face in timpul liber si mai ales in weekend sunt lucruri care ii pot deschide calea spre succesul lui in viata de adult.


Cu siguranta ca majoritatea parintilor vor ca micutii lor sa exceleze intr-un domeniu, fara ca lui sa i se impuna acest lucru sau sa fie impins de la spate. Totusi, chiar daca el isi alege un domeniu pe care il practica in fiecare zi dupa orele de scoala si este abosorbit de acea pasiune, tu trebuie sa il incurajezi intr-un mod pozitiv si sa il sustii in tot ceea ce face, deoarece doar asa el poate sa mearga mai departe si sa exceleze in acel domeniu.

Daca incerci sa ii impui copilului un domeniu, doar pentru ca si tu il practici sau crezi ca asta i se potrivesti lui cel mai bine, vei face ceva gresit, deorece copilul va privi acel lucru ca pe o obligatie si nu ca pe o pasiune pe care el a ales-o. Cand sunt mici, copii trebuie sa vada acea activitate ca pe o distractie, ceva ce sa faca cu placere, altfel nu va continua sa o faca.


Ce alta bucurie este mai mare decat sa iti vezi copilul fericit? De cand e mic, vrei ca micutul tau sa fie intruna cu zambetul pe buze si fericit. Gandeste-te ca si aceasta activitate il face fericit pe copilul tau. Implicarea lui intr-o activitate exracuriculara ii poate aduce beneficii importante in viata de adult.

Incurajeaza-l in fiecare zi si spune-i cat de important poate fi pentru el daca isi urmeaza pasiunea si talentul pe care il are. Fie ca alege un sport, cum ar fi fotbalul, tenisul handbalul sau baschetul, fie ca este vorba de gatit sau de a practica un instrument muzical, tu trebuie sa il sustii si sa il duci la cat mai multe evenimente si cursuri unde poate sa isi puna in practica vocatia.


Este bine de stiut ca performanta trebuie inceputa inca de la o varsta frageda, dar sunt cazuri in care copii isi gasesc vocatia sau pasiunea la varsta de 15-16 ani si poate avea chiar succes in acel domeniu. Creierul uman continua sa se dezvolte pana la varsta de 20 de ani, deci este destul timp. Deci, momentul in care copilul tau isi poate gasi talentul sau vocatia nu trebuie sa fie neaparat la o varsta fixa, dar cea mai recomandata varsta este cea din clasele primare.

 

Acest lucru poate veni cu rapiditate doar daca tu il incurajezi si il lasi sa exploreze cat mai multe domenii pana isi gaseste unul in care isi gaseste adevarata pasiune si poate excela.