Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Multe gospodine se feresesc sa foloseasca ceapa la gatit din simplul motiv ca lasa un miros neplacut sau ca provoaca usturime ochilor. Totusi, exista niste metode speciale cu care poti elimina acest miros sau alte incoveniente pe care ceapa le provoaca. Secretul poate sta in modul de taiere al cepei sau modul de depozitare al acesteia. Pentru eliminarea gustului, secretul sta in modul in care o gatesti. Este bine de stiut, totusi, ca ceapa nu este folosita doar in domeniul culinar, ea fiind folosita si in numeroase alte domenii, fie ele medicale sau prin casa. Mai jos vom detalia unele secrete pe care le poti aplica in legatura cu acest aliment.


Utilizari ale cepei prin casa


Aceasta leguma, poate fi utilizata si in alte scopuri, nu doar in scopuri culinare, unele dintre ele fiind chiar surprinzatoare. Majoritatea femeilor folosesc ceapa doar in scopul de a gati. Unele persoane chiar se feresc sa atinga ceapa, din anumite motive, precum ca produce usturime ochilor sau ca lasa un miros urat mirositor pe maini care persista. Ceapa s-a dovedit a avea anumite calitati exceptionale in intretinerea casei sau a curateniei. Este greu de crezut, dar da, multi oameni sunt multumiti de aceasta leguma si felul in care poate fi folosita. Ea s-a dovedit a fi un real ajutor in multe situatii uzuale. Vom incerca sa enumeram cateva dintre aceste aspecte folositoare:


• Te-ai chinuit sa cureti gratarul dupa utilizarea lui? Ceapa poate curatata fara nici un fel de problema, ceapa lasand in urma ei un gratar curat. Infinge o bucata de ceapa intr-o furculita si poti incepe sa cureti gratarul cu ea.


• Iti vine sa crezi ca ceapa poate indeparta cu succes rugina de pe metale? Cred ca este greu de crezut, dar ceapa chiar poate indeparta rugina, in mod special cea de pe cutite. Trebuie sa infigi o bucata de ceapa in zona afectata de rugina si sa lasi cateva minute sa actioneze.


• Mirosul de ceapa poate indeparta furnicile de la tine din casa. Daca pui bucati de ceapa in anumite locuri ale casei, poti scapa de aceste insecte ce iti invadeaza caminul.


• Ti-ai cumparat un produs nou, cum ar fi o farfurie sau un pahar si trebuie sa indepartezi eticheta de pe el. Deobicei acea zona ramane lipicioasa si provoaca neplaceri. Ei bine, daca freci acea zona cu ceapa, vei avea surpriza sa vezi ca zona lipicioasa dispare.


• Daca freci iarna parbrizul cu ceapa, el va fi protejat de eventuale ingheturi de peste noapte.
Pentru un gust mai dulce, caleste ceapa


Este indicat sa renunti la a mai praji ceapa in grasime. Daca o caleste ea va deveni mai dulce si va avea un gust mai bun. Incearca sa o prajesti in putin ulei si sa aduci putina apa calda cand observi ca da semne sa se prajeasca. Las-o in tigaie pana se evapora apa. Aceasta combinatie, de calit cu fiert, va face ceapa mult mai dulce.


Adauga ceapa la sfarsitul mancarii sau a ciorbei


Multi fac greseala de a adauga ceapa inca de la inceputul gatirii. Nu este bine, doarece in acest fel ea isi va pierde din calitatile nutritive. Incearca sa o pui inainte de sfarsitul mancarii, cu aproximativ 4-5 minute. In acest fel ea va da un gust mai dulce ciorbei sau mancarii si in plus isi va pastra si nutrientii.