Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Scoala este o etapa in viata foarte importanta pentru copilul tau. El isi va punele bazele cunoasterii si a invataturii care cu siguranta il vor ajuta pe viitor cand va fi adult si va incerca sa isi cladeasca o cariera. Drumul scolii, pentru copilul tau, va intampina cu hopuri peste care el va trebui sa sara. Aceste hopuri le va intalni cand va incerca sa inteleaga o materia mai complicata. Deobicei, cea mai grea materie, de care multi elevi se plang este matematica. Pe langa aceasta materie, pot fi si altele, poate chiar limba romana sau o limba straina.


Cu cat copilul tau inainteaza la scoala si materiile devin tot mai complicate pentru el, poate este timpul sa te gandesti la meditatii. Meditatiile se dau in general materiilor principale si acelor materii la care observi ca prichindelul tau nu se descurca. Insa, daca micutul tau a venit intr-o zi cu o nota prasta, nu cred ca ar fi cazul sa il inscrii imediat la meditatii. Desigur, acesta va fi primul tau impuls, dar gandeste-te ca el va studia o multime de materii pe parcursul scolii, deci cel mai probabil unele dintre ele ii vor da mari batai de cap. Este indicat sa fii atenta la evoluatia lui la scoala si daca este cazul sa intervi.


Vom incerca sa facem o lista cu cazurile cand este necesar sa il inscrii pe copilul tau la o pregatire extrascolara:


Are profesori slab pregatiti


Da, este adevarat, copilul tau poate intampina unele probleme in a intelege materia, din cauza ca profesorul sau este slab pregatit sau are un stil mai greu de inteles la predare. Daca observi ca micutul tau are probleme in a intelege materia sau ia incontinuu note proaste la acea materie, este timpul sa te interesezi care este situatia si cum se desfasoara ora alaturi de acel profesor. Doar asa vei afla daca este copilul tau de vina sau profesorul nu preda cum trebuie materia. Nu ii da meditatii la acea materie pana nu te convingi cine este de vina.


Exista riscul sa ramana corigent la o materie


Situatia este destul de grava daca copilul tau a ajuns in situatia in care poate ramane corigent. Daca observi ca ia note din ce in ce mai proaste, este timpul sa te implici pentru a evita aceasta situatie neplacuta. Daca ai asteptat si ai vazut ca situatia scolara nu se imbunatateste, iar copilul tau nu reuseste sa invete acea materie, este bine sa angajezi un meditator pentru ca problema sa nu scape de sub control.


Nu te implici atat cat trebuie


Uneori nu este de ajuns ca micutul tau sa invete doar la scoala materia sau ca el este singura persoana care trebuie sa isi dea interesul. Uneori mai trebuie sa te implici si tu si sa ii explici ceea ce el nu inteles. Bineinteles, acest lucru se poate intampla atunci cand el este in primii ani de scoala. In acea perioada tu esti principalul meditator al micutului tau. Trebuie sa te asiguri ca el sa isi faca temele, sa isi aloce timp pentru invatat si sa mearga tot timpul bine pregatit la scoala. Atunci cand constati ca nu reusesti sa iti imparti timpul in asa fel incat sa iti ajuti copilul sa fie pregatit la scoala, poate trebuie sa apelezi la experienta unui meditator.