Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Dupa ce ai incercat timp indelungat sa iti inveti copilul ca trebuie sa foloseasca olita, este timpul sa incepi un alt atrenament de convingere si obisnuinta. Cand ai un copil, nu ai nici un moment de repaus. Cei mici se dezvolta atat de repede incat tot timpul trebuie sa ii inveti cate ceva sau sa ii obisnuiesti cu anumite lucruri, care pentru ei sunt necunoscute. Daca ai noroc, micutul tau va invata rapid si nu vei avea batai de cap. Dar, cum tot timpul nu este acest lucru valabil pentru toti copii, unii copii nu accepta asa usor anumite schimbari, iar tu vei trebui sa porti o munca de lamurire.


Acest lucru este valabil si atunci cand trebuie sa iti inveti copilul sa foloseasca toaleta. Trebuie sa te incarci cu multa rabdare si cu nervi de otel. Copilul tau cu siguranta nu va ceda usor, iar tie iti va lua mult timp pana cand vei reusi sa ii explici care este rolul toaletei si de ce trebuie sa faca el aceasta schimbare.


Cum stii cand copilul tau este pregatit sa foloseasca toaleta?


Multi spun ca varsta media la care copii incep sa foloseasca toaleta este de 3 ani. Aceasta este varsta potrivita pentru inceperea procesului de invatare a copilului de a folosi toaleta. Insa, nu uita ca fiecare copil este unic si nu toti se dezvolta in acelasi fel si ritm ca alti copii de varsta lui. Tu, ca parinte, trebuie sa urmaresti anumite semne, incat sa vezi daca micutul este pregatit sau nu sa faca aceasta trecere de la olita la toaleta. Unele dintre aceste semne sunt atunci cand copilul reuseste sa se abtina incat sa nu se scape in pantaloni, sa nu faca pe el in timpul noptii, sa stie cand trebuie sa mearga la toaleta si daca se arata interesat sa mearga singur la toaleta.


Cand trebuie sa iti faci griji


Unele dintre lucrurile de care trebuie sa te ingrijorezi apar atunci cand vezi ca cel mic face pipi frecvent in pat atunci cand doarme, se plange de anumite simptome de arsuri sau dureri cand face pipi sau cand este incordat cand urineaza. Cand observi la puiutul tau unul dintre aceste simptome, ar trebui sa mergi la un medic, deoarece s-ar putea sa aiba o infectie. Trebuie sa te interesezi alaturi de medic daca urina lui are urme de sange sau daca este rozalie sau tulbure. Daca observi unele arsuri sau iritatii in zona genitala, trebuie sa apelezi la un pediatru. Daca copilul tau uda frecvent patul, s-ar putea sa nu fie tot timpul cauza unei afectiuni fizice, ci s-ar putea sa fie o cauza emotionala. In acest caz, ar trebui sa discuti cu un pshihoterapeut.


Care este varsta la care copilul trebuie sa invete sa foloseasca toaleta?


Se spune ca varsta medie la care copilul trebuie sa se invete la toaleta este de 3 ani. Insa, daca el va intariza sa faca aceasta schimbare, nu trebuie sa te ingrijorezi deoarece fiecare copil se dezvolta in stilul lui propriu. Unii copii nu sunt pregatit de aceasta schimbare si aceasta schimbare se va produce chiar de la 4 ani in sus.