Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Trecerea de la scutec la olita reprezinta tot timpul o provocare atat pentru mamica cat si pentru bebelusul ei. Este deja ceva normal ca mamica sa se loveasca de un refuz categoric a copilului sa stea pe olita. Cu siguranta el nu va sta mai mult de cateva secunde sau chiar va transforma olita intr-o jucarie. Aceste neplaceri pot proveni uneori chiar din cauza parintilor, care pot face unele greseli din dorinta de a invata copilul la olita cat mai repede. Este bine ca inainte sa pui copilul pe olita sa inveti cateva metode eficiente pentru aceasta tranzitie de la scutec la olita.
Care este varsta potrivita a copilului pentru a trece la olita?


S-ar putea ca acest refuz pe care l-ai putea primit din partea copilului de a trece la olita sa se datoreze faptului ca nu are inca varsta potrivita pentru el. Exista posibilitatea ca micutul sa nu inteleaga ce presupune aceasta schimbare de la scutec la olita si care este scopul ei. In mod normal, nu exista o varsta anume la care trebuie sa pui copilul la olita, insa specialistii sunt de parere ca bebelusul trebuie sa fie destul de dezvoltat si abil, inca sa inteleaga instructiunile necesare pe care tu i le dai si sa isi dea seama ce inseamna aceasta schimbare. De obicei, aceasta schimbare se face intre 1 si 3 anisori.


Olita potrivita pentru bebelusul tau


Multi parinti se confrunta cu refuzul micutului de a sta pe olita. Aceasta problema s-ar putea datora faptului ca au ales olita nepotrivita. Este indicat ca atunci cand mergi sa comperi olita, sa il iei si pe copilul tau cu tine. Arata-i mai multe modele din care poate sa alege, desigur, sa fie convenabilie si din punctul tau de vedere, ca pret si calitate. Spune-i ca poate sa aleaga oricare olita ii place, poate in felul acesta vor creste sansele ca el sa accepte mai usor sa o foloseasca. Poate un produs ales de el, va fi mai interesant si il va folosi cu pacere.


Refuzul copilului


Trecerea de la scutec la olita trebuie facuta cu multa rabdare, intr-un proces treptat. Cand planuiesti sa treci copilul la olita, mai intai trebuie sa il familiarizezi cu acest produs si apoi sa ii explici care este rolul sau. Pe parcursul unei zile, pune-l cat mai des sa o foloseasca, in felul acesta poate vei evita conflictele cand il vei pune pe cel mic sa stea pe ea. Trebuie sa ai foarte multa rabdare, altfel puiutul tau poate chiar sa prinda ura de olita. Acest lucru se poate intampla in cazul in care il fortezi si apoi cu siguranta vei avea o misiune mai mult decat imposibila sa il mai inveti sa stea pe ea. Ia in considere ca puiutul tau inca este mic si nu intelege la fel cum intelege un adult lucrurile. Copilul trebuie luat cu multa blandete si rabdare si sa ii explici frumos ceea ce trebuie sa faca.


Transformarea olitiei in jucarie


Copilul poate folosi olita pe post de jucarie. Acesta este unul dintre riscurile pe care la poti intampina cand ii prezinti micutului olita. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa ii impui copilului anumite reguli si sa ii explici care este rolul olitei si la ce trebuie folosita ea. Repta aceste reguli de fiecare data cand o foloseste, chiar daca devine obositor la un moment dat. Oricat este de frumoasa si de colorata olita, ea nu trebuie sa fie folosita pe post de jucarie de catre micut.