Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

 

Pe masura ce copilul creste gasirea celor mai potrivite jucarii devine din ce in ce mai dificila. La varsta de 5 ani copilul este extrem de curios. Are anumite preferinte in materie de jucarii, precum si anumite jocuri preferate. Incepand cu aceasta varsta, copilul incepe sa dezvolte anumite trasaturi comune cu unul dintre parinti, devine mai independent si chiar incepe sa organizeze activitati de joaca cu alti copii. Incepand cu varsta de 5-6 ani, cel mic se simte mai sigur pe el si mai deschis lumii.

Un copil activ, dornic sa descopere cat mai multe lucruri noi, are nevoie de jucarii adecvate, care trebuie sa ii satisfaca dorinta de cunoastere, dar sa fie suficient de captivante pentru a il distra pe cel mic. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care parintii trebuie sa le stie este ca la 5 ani copilul se simte deja mare. Probabil ca jucariile ca masinutele sau papusile inca il vor pasiona, dar jocurile de strategie vor deveni extrem de populare pentru micuti.

 

Jocul Monopoly este cu singuranta o jucarie perfecta pentru aceasta varsta. Monopoly este preferat si de copii de peste 6 ani, fiind deosebit de antrenant pentru cei mici.

De exemplu, un astfel de joc incluzand personajele preferate ale copilului din desene animate sau seriale pentru copii il va invata pe cel mic sa creeze o strategie de joc, dar si sa fie creativ.

Un astfel de joc ii poate implica pe toti prietenii micutului, contribuind si la socializarea acestuia. Monopoly este recomandat copiilor de toate varstele pentru numeroasele beneficii ale acestui joc in ceea ce priveste dezvoltarea personalitati si inteligentei celui mic.

Desigur, acesta este si momentul in care cel mic poate dezvolta o pasiune pentru jocul cu mingea. Este un moment potrivit pentru achizitionarea primei biciclete, dar si pentru inot, patine sau sporturi de iarna. Cel mic trebuie incurajat sa petreaca timp afara, dar si sa faca miscare. Daca manifesta interes si atractie pentru un anumit sport, copilul trebuie sustinut in exersarea lui. 

 

Jocurile de constructie sunt inca cat se poate de benefice copilului.

La aceasta varsta, cel mic le va gasi si cat se poate de interesante. Orice presupune sa construiasca si apoi sa strice pentru a reconstrui este ceva interesant pentru cel mic la varsta de 5, dar mai ales 6 ani.

Copii la 5-6 ani se bucura de aproape orice joc, incluzand atat jocul cu papusi, dar si activitati ce presupun creativitate si strategie. Cel mic adora sa deseneze, sa coloreze, dar si sa citeasca povesti. Incepand cu varsta de 5 ani si continuand cu 6 si 7 ani, cand este considerata a fi perioada perfecta pentru inceperea scolii, copilul adora sa descopere cat mai multe lucruri, dar si oameni.

Copilul va deveni dornic sa isi faca prieteni si sa isi imparta jucariile cu acestia. Cei mici adora sa lege noi relatii incepand cu aceasta perioada a dezvoltarii lor.

Jocul cu prieteni de aceeasi varsta, jocul in aer liber, dar si jocul de strategie, creativitate si jocul educativ de acasa, il va ajuta pe cel mic sa isi dezvolte inteligenta, imaginatia, dar si capacitatea de a lega relatii de prietenie.

 

Pentru mai multe jocuri pentru copiii peste 5 ani, accesati linkul de mai jos:

http://www.micutz.ro/19-5-ani-