Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cand se produce o schimbare in programul sau rutina zilnica a copilului, copilul va deveni mai stresant si va simti un discomfort. Acest lucru se intampla de obicei cand el nu este anuntat si pregatit din timp cu intamplarea ce va avea loc. Plecarea unui parinte, fie ea pe perioada scurta sau lunga, va fi resimtita de catre cel mic si va putea afecta destul de serios starea lui emotionala. O plecare a unui parinte, va trebui planificata din timp. Ca parinte, va trebui sa stii cum sa il pregatesti pe copil, in asa fel in cat, sa nu resimta plecarea lui atat de puternic. Pentru problema aceasta, te poti sfatui cu mai multe persoane, chiar si cu un medic psihoterapeut.


Spune-i cat mai multe lucruri despre plecare


Inainte de a pleca in delegatie, ofera-i micutului cat mai multe detalii despre aceasta plecare. Limiteaza-te doar la lucruri pe care el le poate intelege, nu incerca sa te complici si sa ii oferi detalii legate de munca, pentru ca oricum el nu va pricepe prea multe. II poti spune cate zile stai, cu ce mijloc de transport vei calatorii si la ce hotel vei fi cazat. Ii poti spune ce faci acolo si cel mai important, cate zile vei sta. Ca sa-l inveselesti, ii poti spune ca daca este cuminte, ascultator si te va astepta fara sa planga, ii vei cumpara un cadou frumos la intoarcere. Ca sa fie mai distractiv, poti face impreuna cu el un calendar, in care sa bifeze zilele in care vei sta acolo si cat va dura pana cand te vei intoarce.


Anunta-l dinainte ca pleci


O plecare brusca a ta, poate fi ca un soc pentru el si starea lui emotionala poate fi afectata serios. Daca nu il anunti din timp, el poate suferi anumite sentimente de abanadon. De aceea, este bine sa il anunti din timp ca vei pleca in delegatie. Astfel, copilul nu va fi luat prin surprindere si socul lui emotional va fi diminuat. Asigura-te ca anuntul va fi facut de parintele care urmeaza sa plece, acest lucru va fi ca o asigurare ca el se va intoarce si ca nu il va parasi pentru totdeauna.


Fa ca despartirea sa fie cat mai usoara


Este important sa nu pleci in delegatia, fara sa-ti iei la revedere de la micutul tau. Dupa cum am mai spus, despartirea trebuie facuta cat mai usoara si sa nu fie insotita de momente nostalgice sau plansete din partea fiecaruia dintre voi. Acest lucru ar putea produce momente de anxietate sau multa tristete copilului. Inainte sa pleci, este bine sa il iei in brate, sa il saruti, sa ii spui ca il iubeste foarte mult, ca te vei gandi la el si il vei suna de fiecare data cand ai posibilitatea. Spune-i ca te vei intoarce cat mai repede din delegatie. In acest fel copilul va fi mult mai linistit si te va astepta in liniste sa vii din delegatie. Daca ii vei promite si un cadou la intoarcere, el va fi mult mai entuziasmat.