Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Intotdeauna, iesitul in public cu copilul este extrem de imprevizibil. Nu stii niciodata cand se poate naste un conflict, fie el major sau minor, care atrage atentia celor din jur si chiar poate cauza probleme. Insa, chiar de la simpli trecatori poti uneori afla sfaturi utile si folositoare in modul de disciplinare a micutului. Fie el casier, vanzator, frizer, educator, asistenta medicala, chelner sau multi altii, acesti oameni iti pot da sfaturi utile, deoarece intalnesc zilnic astfel de cazuri, datorita locului de munca pe care il au. Uneori se poate sa descoperi secrete importante de la acesti oameni cu privire la modul in care poti mentine situatia sub control in diverse spatii publice.


Fizerul


Frizerul care lucreaza la salonul de copii, se poate spune ca este cat se poate de experimentat. El are zilnic de-a face cu diversi micuti. Unii dintre ei sunt cuminti dar majoritatea, cand aud de frizer, incep sa fie agitati. Un frizer sfatuieste parintii atunci cand vin la salon sa ii aduca de acasa copilului cate o jucarie preferata. Aceasta jucarie va fi foarte utila pe perioada tunsului. Al doilea sfat este sa ii pregateasca pe copii de acasa si sa le povesteasca unde vor merge si ce se va intampla acolo. Daca copilul vine nepregatit, se va speria si va incepe sa fie neastamparat.


Asistenta medicala


Cred ca tuturor copiilor le este frica de doctori si de vizitele lunare pe care le fac la cabinetul medical. Nu ai nimic ce sa ii reprosezi, deoarece chiar si unui adult ii este incomod sa mearga la doctor. Asistentele medicale spun ca marea greseala pe care o fac parintii este sa nu le spuna copiilor unde merg si care este scopul vizitei. Atunci cand copilul suspecteaza ca merge la doctor sau se afla deja in fata cabinetului, el va fi foarte agitat si cu siguranta va incepe sa tipe si sa planga. Ca sa te asiguri ca totul merge bine, este bine sa fii sincera cu el si sa ii spui unde mergeti si pentru ce.


Vanzatorul


Pentru tine, mersul la cumparaturi este cu siguranta un moment de relaxare si de buna dispozitie, insa, pentru copil daca nu gaseste nimic sa il atraga, va fi un chin. Stim cu toti ca micutii se plictisesc foarte repede, mai ales in locuri care nu prezinta interes pentru ei. Atunci cand copilul se plictiseste, el va deveni neascultator si agitat. Acest lucru se intampla mai ales cand il pui sa probeze nenumarate haine. Pentru a evita un conflict in public, proprietarii de magazine si vanzatorii ii sfatuiesc pe parinti sa stie dinainte ce vor sa cumpere si sa nu il puna pe copil sa probeze mai mult de 3 produse. Daca incep sa lungeasca procesul de probare, copilul va incepe sa se agite si sa isi piarda rabdarea.


Pe de alta parte, magazinul de jucarii este locul preferat al oricarui micut. Cel mic isi pot pierde toata ziua in acest magazin, fara a se plictisi. Pentru parinti, insa, acesta este un loc in care cu greu vor reusi sa isi potoleasca copii si mai ales sa ii scoata din magazin. Proprietarii de astfel de magazine ii sfatuiesc pe parinti sa le spuna de acasa unde vor merge si mai ales ce vor cumpara. Micutul trebuie sa stie la cate jucarii sa se limiteze.