Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Carusel patut
    72,00 lei 64,00 lei Nu mai este in stoc

    save -8,00 lei

Newsletter

Exista anumite mituri ale copilariei, legate de sanantate, de care toti parintii ar trebui sa stie. Ele sunt preluate din mosi stramosi si cu siguranta si parintii lor le-au pus in aplicare. Medicii pediatri au declarat ca multe mamici le pun o multime de intrebari legate de aceste mituri si cum ar trebui ele sa actioneze. Pediatrii sunt ingrijorati din aceasta perspectiva deoarece ei se tem ca o parte din parinti vor aplica pe micutul lor fel si fel de idei preconcepute. Mai jos vei gasi o lista cu o parte din aceste mituri auzite de parinti:


Plansul excesiv provoaca aparitia febrei


Cel mai probabil multi parinti au auzit de acest lucru: daca copilul plange in exces, cu siguranta cel mic va face febra. Cand sunt raciti si au o stare de discomfort din cauza unei raceli, copii vor incepe sa planga. Pentru ca febra sa ii poate fi masurata, va trebui sa treaca o ora, doua. Cand cel mic este racit va plange pentru ca ii este rau din cauza simptomelor cauzate de raceala. Cand parintii ii masoara febra si ved ca este ridicata, ei vor spune ca aceasta se datoreaza plansului. Pediatrii spun ca acest lucru nu este adevarat si ca febra nu se datoreaza plansului.


Frectia cu alcool calmeaza febra


Ramanem tot la capitolul febra. Mai exista un mit legat de aceasta problema si anume ca frectia cu alcool ii poate scadea febra copilului. Este total neadevarat, iar acest lucru ii poate face chiar rau celui mic, intrucat poate ridica riscul alcoolismului fetal al copilului. Acest lucru se poate datora faptului ca vaporii de alcool ii patrund prin caile respiratorii ale celui mic si ii agraveze starea. Frectia cu alcool ii poate creste temperatura corporala, deoarece alcoolul se evapora foarte repede si da nastere frisoanelor, care la randul lor transmit un semnal creierului ca el sa creasca temperatura corporala.


Daca copilul este imbracat subtire poate face gripa


Un alt mitul care la randul lui nu este adevarat. Cu siguranta toti parintii au tendinta de a il imbraca pe cel mic cat mai gros ca sa nu raceasca. Este gresit, deoarece gripele si racelile sunt cauzate de patrunderea in organism a unor bacterii si virusi. Faptul ca micutul transpira sau este imbracat subtire, nu are nici o legatura. Purtarea caciulii sau a fesului, este o alta opinie gresita. Caciula serveste scopului de a pastra temperatura ambientala a organismului si nu de a preveni raceli sau infectii la urechi.


Daca inghite guma de mestecat, se va lipi de intestine


Cu siguranta toti parintii le spun copiilor sa nu inghita guma de mestecat deoarece li se va lipi de intestine sau ca va dura mai mult de 7 ani sa fie digerata. Acest mit este unul dintre cele mai vehiculate. Este neadevarat, deoarece componetele gumei de mestecat sunt digerabile si chiar o parte din ele se topesc in gura. Ceea ce trece prin stomac este la fel de digerabil ca orice alt aliment si nu va cauza nici o problema. Nu va lipi intestinele si nici ca va ramane in stomac timp de 7 ani.