Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Probabil ca daca te-ai limitat doar la un copil, vei avea remuscari daca nu cumva trebuia sa ii oferi un fratior cu care sa se joace. Crescand singur, cel mic poate fi un rasfatat si un egoist deoarece el este singurul care primeste jucarii si cadouri, neavand alt fratior cu care sa imparta. Totusi, acest sentiment de vinovatie se poate transforma in unul de bucurie, deoarece ii poti oferi totul si ii poti dedica tot timpul din lume unicului tau copil. Multe familii in zilele noastre decid sa se opreasca la un singur copil, motiv pentru care multi specialisti au inceput sa arate care sunt dezavantajele de a avea un singur copil.

Insa, ca parinte, nu trebuie sa te descurajezi deoarece pe langa aceste dezavantaje subliniate de specialisti, exista si multiple avantaje de care poate beneficia micutul tau.


Relatia dintre parinti si copil este mai stransa


Cand micutul este singur la parinti, cu siguranta legatura dintre tine si el va fi mult mai stransa si mai emotionala. El va avea parte de toata atentia si se poate bucura de cele mai frumoase momente si ingrijiri alaturi de parintii lui. Parintii nu au decat un singur copil si cu siguranta vor face tot posibilul ca prichindelul lor sa nu duca lipsa de nimic si sa fie cat mai bucuros si fericit.


Este mult mai ascultator


Chiar daca multe persoane sunt de parere ca daca copilul este singur la parinti, el va fi un rasfatat si un egoist, contrat aparentelor, copilul care este singur la parinti este mult mai cuminte si mai ascultator decat daca are unul sau mai multi fratiori. O explicatie ar putea fi faptul ca fiind singur la parinti, cel mic nu este supus anumitor factori care pot declansa un conflict.


Poate avea prietenii mai solide


Daca copilul este singur la parinti, cu siguranta el va depune mai mult interes in a isi cauta prieteni de joaca. Va incerca sa socializeze mai mult si sa se apropie de ceilalti. Neaveand cu cine sa se joaca acasa, cel mic va incerca sa isi faca noi prieteni si sa se integreze in diferite cercuri de copii.


Acestea sunt avantajele de a fi singurul copil. Sa vedem si cateva dezavantaje ale copiluilui singur la parinti:


Uneori se simte singur


Uneori, copilul tau se va simti singur, deoarece nu are un frate cu care sa se joace, sa isi impartaseasca gandurile, problemele sau pur si simplu sa stea de vorba. Acest lucru se va resimti mai ales cand copilul este mic si isi cauta un partener de joaca.


Va fi egoist


Ca parinte, cu siguranta iti vei cocolosii unicul copil, uneori mai mult decat ar trebui. Ai grija sa nu exagerezi cu acest lucru, deoarece cel mic va deveni un copil rasfatat si egoist. El va avea impresia ca tot i se cuvine lui si acest lucru se va resimtii pe viitor. Cand se va juca cu copii afara, va aparea diferite conflicte din cauza faptului ca el nu este obisnuit sa isi imparta jucariile cu altii.


Resimte presiunea celor din jur


Daca este singur, el va crede ca toti cei din jurul lui, mai ales parintii, au asteptari mari de la el. Acest lucru se intampla deseori cu situatia scoala, deoarece parintii vor ca micutul lor sa fie cel mai bun si mai cuminte elev. Din cauza acestui lucru, el va fi mai usor predispus la depresie, anxietate, frustrare si epuizare.