Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Cand vine vorba de alaptatul nocturn, cred ca multe mamici spun despre acest lucru ca nu este tocmai un moment placut din viata unui parinte. Cum meseria de parinte trebuie luata in serios, alaptatul nocturn este o experienta pe care orice mamica o va avea. Alaptatul nocturn este o necesite pentru bebelus, mai ales in primele luni de viata. Cel mai neplacut lucru sunt noptile nedormite si starea de oboseala pe care o mamica o are in timpul zilei. Dar in viata de parinte, oricine trece prin bucurii dar si prin momente mai grele, cum ar fi starea de oboseala si de nervi. Mai jos poti gasi cateva sfaturi despre cum sa faci sa poti suporta trezirile frecvente din timpul noptii, dar si cum sa il obisnuieste pe copilul tau sa doarma mai mult noaptea.


Pune copilul sa eructeze dupa alaptare


Este bine ca micutul tau sa eructeze dupa fiecare alaptare. Chiar daca este noapte si nu ai starea necesara sa mai ai rabdare si pentru acest lucru, este totusi bine sa o faci. Daca micutul nu eructeaza, exista riscul ca in numai 20 minute sa inceapa sa planga din nou din cauza balonarilor si a bulelor de aer care il vor deranja la stomac. In aceste fel, tu vei fi cea chinuita care iar te trezesti din somn si oricum va trebui sa astepti pana cand cel mic va eructa. Mai mult decat atat, dupa ce copilul se va opri din plans, cu siguranta va adormi mult mai greu. Dupa alaptare, incearca sa il tii in pozitie inclinata peste umarul tau, in vreme ce spatele este drept. In acest fel, el va scoate bulele de aer inghitite odata cu lapticul.


Hraneste-l mai mult pe timpul zilei


Incearca sa maresti numarul de sedinte de alaptat in timpul zilei. Ai grija ca ultima masa a zilei sa fie cea de dinainte de culcare. Incearca sa convingi copilul sa pape cat mai mult, in acest fel vei fi sigura ca nu te va trezi prea curand. Cu cat va creste mai mult si va fi mai activ pe timpul zilei, cu atat programul lui de masa va fi dat peste cap. Micutul va incepe sa refuze mancarea in favoarea jocului si a noilor activitati interesante pentru el. Tu trebuie sa te asiguri ca programul lui de masa nu va fi neglijat, astfel vei fi nevoita sa te trezesti si sa il hranesti noaptea.


Tine patutul copilului la tine in camera


Daca il alaptezi frecvent in timpul noptii este bine ca patutul copilului sa fie la tine in camera. In acest fel el nu va plange atat de mult pana ca tu sa il auzi, iar imediat ce copilul adoarme te poti pune si tu cat mai rapid in pat. Daca il alaptezi imediat ce incepe sa planga, el nu va fi treaz complet, iar in acest fel va adormi imediat. Cu cat va plange mai mult, se va trezi complet, iar atunci va fi mult mai greu pentru sa il adormi. Va trebui sa gasesti fel si fel de trucuri sa reusesti sa il convingi sa adoarma la loc.