Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cu siguranta toti bunicii vor sa isi vada nepotul, mai ales cand este mic si dragalas. Aceasta poate fi cea mai mare mandrie a lor. Insa, cand ei se implica prea mult poate aparea cu usurinta o problema. Iubirea lor fata de nepotel poate deveni obositoare si sacaitoare, mai ales cand vor cu tot dinadinsul sa isi dea cu parerea si sa isi impuna anumite puncte de vedere in educatia si cresterea lui. Vizitele lor neanuntate si mai lungi decat ar fi cazul sunt foarte incomode. Probabil nu vrei sa le spui acest lucru, din cauza unui conflict, dar pana la urma trebuie sa controlezi aceasta situatie. Ei trebuie sa stie care este limta unei vizite sau pana la ce punct au voie sa isi expuna propria viziune. Insa, acest lucru trebuie facut cu diplomatie si tact, pentru a nu ii jignii pe bunicii micutului tau.


Bunicii fac vizite neanuntate si dese


Cand esti parinte, timpul este ca un inamic pentru tine. Nu ai timp sa rezolvi tot ce iti propui in ziua respectiva si mai mereu esti pe fuga. Daca bunicii vin neanuntati si stau ore in sir la tine acasa, cu siguranta nu vei reusi sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus in ziua respectiva. Odata ce observi ca aceste vizite devin o obisnuita, este indicat sa iei masuri si sa le transmiti un mesaj, prin care sa inteleaga ca nu este tocmai indicat sa vii neanuntat. Daca ei nu inteleg mesajul tau subtil, atunci poti trece prin a le spune direct, sa anunte inainte sa vina la voi. Nu este recomandat sa intri foarte mult in detalii, deoarece se poate declansa un conflict.


Bunica iti critica metodele de crestere a copilului


Pentru bunica, educatia de pe vremuri va ramane in opinia ei cea mai buna educatie si metoda de crestere a copilului. Cu siguranta, iti repeta intruna ca pe vremea ei copilul mananca aproape orice sau ca nu exista asa multe metode de sterilizare si copilul tot sanatos era. Aceste vorbe te sacaie, iar criticile constante pe care le auzi vor ajunge sa te oboseasca si sa te enerveze. Iti va spune intruna sa ai grija cum imbraci copilul sau sa ai grija ca micutul sa manance totul pentru a nu muri de foame. Este bine sa actionezi intainte ca situatia sa se inrautateasca. Primul lucru este diplomatia, spune-i frumos si subtil ca te poti descurca si singura si ca ii apreciezi sfaturile pe care ti le da. In ziua de astazi, metodele s-au schimbat iar cel mai bine este sa urmezi sfatul unui medic.


Bunicii vor sa petreaca cat mai mult timp cu copilul


Cat timp esti la serviciu, bunicii iar fi mai mult decat incantati sa isi petreaca timpul cu micutul tau. Acest lucru este bun, dar nu si daca stii ca ei sunt impotriva modului in care tu iti educi copilul si felului in care il cresti. Ideile lor de educatie si crestere sunt destul de invechite. Probabil din cauza acestui lucru nu ai prea mare incredere in a iti lasa prichindelul pe mana lor. Ar putea sa dea peste cap tot programul stabilit de tine. Inainte sa le incredintezi copilul, ai grija sa le faci un instructaj si sa le explici tot ceea ce tu ai stabilit. Daca nu sunt de acord, accentueaza faptul ca vrei ca el sa respecte acest program si ca alte idei nu vrei sa accepti.

Daca ai impresia ca nu vor respecta ceea ce tu le-ai spus, le poti zice ca ai prefera sa aduci pe altcineva care va face acest lucru, pentru ca este foarte important pentru tine.