Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Activitatea preferata a fiecarui copil, este cu siguranta joaca in aer liber. In sezonul cald, primavara si vara, copilul se poate bucura de timpul frumos, de iarba verde si libertatea de a face ce doreste in curtea proprie sau parc. Copiii cu siguranta se vor distra copios, ar fugii, ar sarii si s-ar juca cu jucariile preferate, alaturi de alti copii. Cel mic va socializa, va avea ocazia de a isi face noi prieteni si de a se juca alaturi ei. Totusi, pe langa aceasta activitate, tu, ca parinte, va trebui sa te asiguri ca el este in permananta siguranta si ca nu se rani datorita alergarii in jurul parcului. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca expunerea celui mic la soare este una in deplina siguranta.


Va trebui sa inveti sa iti protejezi copilul de insolatie, de arsurile solare sau de riscul de dezhidratare. Va trebui sa ii explici celui mic si cum se poate descurca in caz ca se rataceste de tine. Iata cateva metode de prevenire a acestor incidente.


Hidratare


In timpul activitatilor in aer liber hidratarea este foarte importanta. Cand copilul se vede afara, intr-un spatiu verde, el va incepe sa alerge in toate partile, sa zburde si sa se catare in diferite locuri. Acest lucru, cu siguranta il va deshidrata, deoarece va depune o cantitate crescuta de energie si va transpira. Deshidratarea este momentul in care apare un dezechilibru intre apa introdusa in organism si cea care este eliminata prin urina sau transpiratie. Ea poate fi o afectiune periculoasa, daca nu este prevenita. De aceea, este bine sa ai totul timpul la tine in bagaj o sticluta cu apa. Asigura-te ca cel mic va face o pauza din alergat si va bea cate o gura de apa.


Masuri de protectie in caz de rapire sau ratacire


In parc, exista tot timpul posibilitatea ca micutul tau sa se rataceasca de tine, sau mai rau, sa il rapeasca cineva. Nu exista un risc foarte mare sa se intample acest lucru, insa posibilitatea este acolo, de aceea este bine sa fii precauta. E bine sa ai o fotografie cu cel mic pe telefon, sa memorezi foarte bine hainele cu care iese copilul din casa si sa il inveti cum sa se comporte in situatii extreme. Daca copilul este mai mic, lasa-i in buzunar un biletele pe care sa scrie datele tale de contact. Este foarte important, sa iti inveti copilul sa nu se increada in persoane straine, care vor sa ii ofere anumite lucruri atractive, cum ar dulciuri sau jucarii. Cand vede ca o astfel de persoana ii cheama, invata-l sa fuga imediat la tine si sa nu ii raspunda acelei persoane.


Protectie Solara


Protecia solara este importanta, iar o astfel de masura de siguranta trebuie tot timpul pusa in aplicare. In sezonul cald, astfel de masuri trebuie sporite, mai ales cand micutul tau se joaca in aer liber, unde razele soarelui sunt puternice si emit radiatii periculoase. Astfel de radiatii ii pot pune in pericol pielea sensibila a micutului. Trebuie sa iei anumite masuri de siguranta, cum ar fi aplicarea unei creme de protectie solara pe tot corpul. Este bine sa ii spui copilului sa se joace in locuri umbroase, unde soarele nu este la fel de puternic.